PLUTONIERUL VÂLCEAN răpus de COVID va fi condus astăzi pe ultimul drum


În urmă cu puțin timp, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au anunțat că trupul neînsuflețit al Plt. Adj. Șef. Gheorghe Romeo Banu va fi condus astăzi, 28 octombrie, la ora 12.00, pe ultimul drum. La tristul eveniment vor fi prezenți reprezentanți din cadrul conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea, alături de membrii familiei și de colegii cu care și-a petrecut ultimii 14 ani salvând sute de vieți.
Trupul său va fi înhumat cu onoruri militare, respectându-se regulile de distanțare socială, în Cimitirul Cetățuia din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Mesajul foștilor colegi din cadrul ISU Vâlcea este unul cât se poate de dureros:
„Decesul său lasă în urmă o familie îndurerată cu doi copii și un gol imens în sufletele colegilor și ale celor dragi. Lasă în urmă o comunitate pentru care deviza «Nici un efort nu este prea mare atunci când salvezi o viață» ar trebui să conteze pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult cu cât Romică, cum îl alintau colegii, nu a ezitat niciodată la intervențiile la care a luat parte, atunci când viața cuiva era în pericol. De azi se alătură armatei îngerilor…
Dumnezeu să te odihnească în Împărăția Cerurilor, iar familiei greu încercate să îi dea alinare. Noi, camarazii tăi, îți plângem plecarea fulgerătoare din mijlocul nostru.
Drum lin către stele…
Reamintim că marți 27 octombrie 2020, la primele ore ale dimineții, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea a fost ținut un moment de reculegere în memoria plutonierului din cadrul Gărzii de Intervenție Brezoi, care a decedat luni seara.
În mesajul lor pentru familia plutonierului plecat mult prea repede dintre noi, reprezentanții ISU Vâlcea au precizat:
„Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «General Magheru» al județului Vâlcea au ținut un moment de reculegere în memoria colegului Plt. Adj. Șef. Banu Gheorghe Romeo, născut în data de 09.07.1974. El era angajat ca subofițer operativ principal la data de 01.09.2006 în cadrul Gărzii de Intervenție Brezoi – Detașamentul de Pompieri Rm. Vâlcea – ISU Vâlcea.
El a fost confirmat cu Covid-19 la data de 13.10.2020. În perioada 13.10.2020 – 26.10.2020 a fost emisă decizia de izolare la domiciliu. Din cauza prezentării unor simptome specifice virusului, începând cu data de 19.10.2020 a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Secția de Boli Infecțioase. În data de 26.10.2020, el a fost transferat de la Secția de Boli Infecțioase la UPU Vâlcea ca urmare a agravării stării de sănătate. Din păcate, eforturile personalului medical de la UPU Vâlcea au fost fără rezultat, fiind declarat decesul subofițerului la ora 20.00.
Sincere condoleanțe familiei greu încercate de această tragedie!!!”.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea