Peste 8 kilometri de rețele noi de gaze naturale, în Călimănești


În prezent, orașul Călimănești dispune de o rețea de distribuție gaze naturale în lungime de 42 km și o rețea de energie electrică în lungime de 49,50 km. Ținând seama de numeroasele solicitări ale cetățenilor orașului Călimănești, precum și de dezvoltarea urbanistică a localității, Primăria a întocmit Proiectul „Extindere rețele gaze naturale și energie electrică în orașul Călimănești”. Implementarea acestui proiect va extinde rețeaua de gaze naturale pe o lungime de 8.063 metri și rețeaua de energie electrică pe o lungime de 5.463 metri.
Investiția de față se referă la extinderea rețelelor de gaze naturale și energie electrică, inclusiv racordarea la conducta de transport gaze naturale, precum și la rețeaua de energie electrică, în toate localitățile componente ale U.A.T. Oraș Călimănești: Jiblea Nouă, Seaca, Jiblea Veche, Călimănești, Căciulata și Păușa.
Proiectul prevede extinderea rețelei de gaze naturale pe străzile: Cloșca, Preot Dumitru Sandu, Șerban Cantacuzino, Livezilor, Neagoe Basarab, Tudor Vladimirescu, Florilor, Teilor, Magnoliei, Brazilor, Pinilor, Merilor, Pieței, Platanilor, Ostrovului, Margaretelor, Drumul Vechi, Barajului (Crinilor-Pod Coisca), Constantin Brâncoveanu și extinderea rețelei de energie electrică pe străzile General Magheru, Drumul Merilor, Păcii, Florilor, Drumul Vechi, Brazilor. Investiția este estimată la peste 6 milioane de lei.