Performanță de top pentru un atlet al CS Chimia


• Rareș Toader a câștigat bronzul balcanic și aurul național la aruncarea greutății
Recent, la Istanbul, în Turcia, s-au disputat întrecerile din cadrul Campionatului Balcanic de Atletism indoor. Pentru prima dată în istorie, această competiție a fost onorată cu prezența de către sportivi provenind din toate cele 16 națiuni afiliate ABAF. Celor 15 de până acum li s-au adăugat și atleți din Israel. România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu șapte de aur, șase de argint și cinci de bronz. Turcia s-a plasat pe poziția secundă, cu 6-5-2, Croația adjudecându-și locul trei, cu 3-0-3. În clasamentul pe puncte, Turcia a fost lider, urmată de România și Grecia, ierarhiile fiind identice atât la masculin cât și la feminin.
La aruncarea greutății, România a fost reprezentată prin Andrei Gag și Rareș Toader. Ultimul dintre aceștia, legitimat la Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea, deși se încadrează la categoria de vârstă Juniori I, a reușit o performanță cu adevărat notabilă. Cu o aruncare a greutății ce a măsurat 19,65 metri, Rareș Toader a încheiat Campionatul Balcanic pe poziția a treia, trecându-și în cont o prețioasă medalie de bronz. Ar mai fi de amintit faptul că medalia cea mai strălucitoare a revenit celuilalt reprezentant al României. Andrei Gag (campion național de seniori la greutate) a câștigat aurul balcanic cu o aruncare ce a măsurat 20,40 metri.
Rareș Toader a participat și la Campionatul Național de Juniori I, acolo unde a reușit un triumf foarte clar. În Sala „Lia Manoliu” din București, la aruncarea greutății cu bila ce cântărește 6 kilograme (specifică Juniorilor I), Rareș Toader a aruncat pe o distanță de 21,18 metri, bifând aurul național.