Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

6 iulie 2020

Pentru Vâlcea urmează meci cu miză la Cisnădie


• întâlnirea va opune două echipe clasate pe podiumul Ligii Florilor și este transmisă live pe canalul Youtube Curierul de Vâlcea și pe pagina noastră de web
Joi, 15 noiembrie, cu începere de la ora 18.00, handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea vor avea de susținut o nouă partidă foarte importantă. Elevele antrenorului Florentin Pera se vor deplasa în județul Sibiu, mai precis în orașul Cisnădie, acolo unde se vor duela cu jucătoarele de la echipa locală, Măgura. Disputată în cadrul rundei a X-a din Liga Florilor de handbal feminin, partida dintre Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea are o importanță foarte mare în economia clasamentului, prin prisma pozițiilor fruntașe pe care cele două formații le ocupă în ierarhia întrecerii. Înaintea acestei runde, cu 24 de puncte, SCM Râmnicu Vâlcea se află pe poziția a doua, la egalitate de puncte și chiar de golaveraj cu CSM București (campioana din Capitală are mai multe goluri înscrise și doar prin prisma acestui criteriu de departajare ocupă, temporar zicem noi, prima poziție). De partea cealaltă, cu 17 puncte acumulate, Măgura Cisnădie se află pe poziția a treia în clasament. În acest context, este de amintit faptul că, la finalul turului de campionat, adică la începutul anului viitor, CSM București și Măgura Cisnădie vor pierde câte trei puncte, situația nefiind valabilă și în cazul echipei râmnicene. Totul se explică prin retragerea formației CSM Roman înaintea finalului turului de campionat, caz în care toate echipele care au câștigat puncte de pe urma partidelor deja disputate contra trupei din Moldova vor pierde respectivele puncte. Cum CSM București și Măgura Cisnădie au câștigat câte trei puncte de pe urma duelurilor cu CSM Roman, acestea vor fi retrase și, ca atare, dacă e să ținem cont de acest aspect, trupa din Capitală ar avea 21 de puncte, în timp ce gruparea sibiană ar coborî la numai 14 puncte (înaintea etapei a X-a). Dincolo de toate aceste aspecte, echipa râmniceană nu va fi depunctată întrucât nu a disputat meciul cu CSM Roman și, deci, nu a câștigat vreun punct care să îi fie ulterior retras. Partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Roman era programată la mijlocul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor „Traian”. Acest joc nu s-a mai disputat întrucât oficialii clubulul din județul Neamț înștiințaseră deja Federația Română de Handbal în privința retragerii.

Se «rupe» clasamentul dacă Vâlcea câștigă la Cisnădie?

Partida dintre Măgura și SCM Râmnicu Vâlcea are o importanță foarte mare în ceea ce privește configurația podiumului Ligii Florilor cel puțin pentru finalul turului de campionat și, de ce nu, poate și pentru o bună parte din retur. În eventualitatea unei victorii, SCM Râmnicu Vâlcea s-ar depărta la 10 puncte de Măgura Cisnădie (chiar 13 dacă ținem cont și de cele trei puncte care îi vor fi retrase grupării sibiene după oficializarea retragerii formației CSM Roman). De asemenea, CSM București, care va avea de jucat în această rundă la Gloria Bistrița, se va distanța la cel puțin 10 puncte de echipele clasate în zona locurilor 3-7. Astfel, dacă Vâlcea și Bucureștiul se impun în această rundă cu numărul zece, putem vorbi deja despre o desprindere poate decisivă a celor două formații în fruntea clasamentului și despre o luptă care se va purta doar între cele ele pentru câștigarea titlului de campioană. Celorlalte patru, sau poate chiar cinci-șase formații, care au început și ele destul de bine acest sezon competițional, nu le va mai rămâne decât să se lupte pentru ultimul loc al podiumului (care asigură prezența în cupele europene), diferența dintre grupul lor și tandemul SCM Râmnicu Vâlcea / CSM București devenind deja una greu de recuperat.

Ultimul meci intern pentru Vâlcea în acest an

Partida de la Cisnădie va fi ultima pe care SCM Râmnicu Vâlcea o va disputa în campionatul intern în anul 2018. Liga Florilor se va întrerupe de la mijlocul lunii noiembrie și până la începutul lunii ianuarie, pentru a nu fi afectate formațiile de la care au fost convocate jucătoare la diferite echipe naționale participante la Euro 2018. Întrecerea continentală se va desfășura în Franța, în luna decembrie, România fiind prezentă la acest turneu final. Suporterii vâlceni vor mai avea posibilitatea de a le vedea la lucru, în acest an, pe elevele lui Florentin Pera. Duminică, de la ora 15.30, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua, pe teren propriu, în fața grupării daneze Herning-Ikast. Meciul contează pentru manșa secundă a turului III din Cupa EHF. În eventualitatea în care echipa râmniceană se va califica mai departe, aceasta va urma să evolueze, la începutul anului viitor, în grupele Cupei EHF.

Programul etapei a X-a

Joi, 15 noiembrie
SCM Craiova – Minaur Baia Mare
CSM Slatina – CSM Galați
Măgura Cisnădie – SCM Râmnicu Vâlcea
CSU Cluj Napoca – HC Dunărea Brăila
Corona Brașov va sta
Gloria Buzău – HC Zalău*
Gloria Bistrița Năsăud – CSM București*
* meciurile s-au disputat anterior

Poți comenta aici

Alte articole de la Handbal