„Pentru ce să protesteze? Împotriva cui? A mea, că am încheiat un act legal?”


• susține prefectul județului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, referindu-se la mitingul de astăzi al reprezentanților ACL
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dumitru Nicu Cornoiu, nu-și explică decizia membrilor ACL de a picheta sediul Prefecturii, nemulțumiți de faptul că a fost atacată în contencios administrativ decizia CJ Vâlcea ca șase primării să nu vadă un leu. „Pentru ce vor să protesteze? Împotriva cui? A mea, că am încheiat un act legal, după ce m-am consultat cu juriștii Prefecturii? Vrem doar să se deblocheze situația. Sunt pentru purtarea unor discuții, să facem ceva și să dăm banii primarilor…E păcat să-i pierdem”, susține prefectul Cornoiu. Astăzi, membri Alianței Creștin-Liberale Vâlcea vor protesta în fața sediului Instituției Prefectului, nemulțumiți că reprezentantul Guvernului în teritoriu a atacat în contencios administrativ decizia CJ Vâlcea ca șase primari să nu vadă un leu. În ultima ședință de Guvern, liberalii, democrat-liberalii și cei trei consilieri județeni independenți au votat lista cu fondurile alocate primăriilor pe situații de urgență, șase dintre unitățile administrativ-teritoriale neprimind un leu. Ideea este că cele șase au avut mari probleme cu calamitățile, iar edilii lor au trecut din barca „liberalilor” la PSD, în baza ordonanței migrării. Răzbunare sau nu, în prezent fondurile sunt blocate și nici un primar  nu poate beneficia de banii respectivi.
„N-am fi stat cu mâinile în sân. I-am fi dat în judecată”
Unul dintre aleșii locali luat în colimatorul membrilor ACL este și primarul comunei Berislăvești, Ion Bușagă: „Dacă prefectul nu ataca decizia, nu stăteam cu mâinile în sân. Îi dădeam în judecată. Ce s-ar întâmpla dacă și la Finanțe banii s-ar împărți politic? Ar trebui ca toți să se pună de comun acord cu sumele ce vor fi alocate fiecărei localități, în funcție de nevoi. Eu astăzi am nevoie de bani, dar poate, data viitoare, nu. Ne așteaptă un sezon rece, iar drumurile trebuie deszăpezite”, a declarat alesul local din Berislăvești, Ion Bușagă.
Bușagă a profitat de ordonanța migrării și a trecut de la PNL la PSD, nemulțumit că localitatea pe care o păstorește n-a văzut un leu pe vremea liberalilor.