Pentru a se menține pe primul loc în campionat, SCM vrea toate punctele din meciul cu Slatina


Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a avut un debut de an 2020 aproape perfect. În campionatul intern, jucătoarele pregătite de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu au obținut două victorii, ambele în deplasare, la HC Dunărea Brăila și AHCM Slobozia. Singurul mic minus, dacă putem să îl numim așa, fără de care parcursul echipei noastre ar fi fost de-a dreptul perfect, a fost reprezentat de remiza pe care SCM a înregistrat-o la Buzău, în fața Gloriei din localitate, la începutul lunii ianuarie, într-un meci rămas restant din luna noiembrie a anului trecut. În Cupa României, vâlcencele s-au impus, în deplasare, în fața sibiencelor de la Măgura Cisnădie și au obținut „biletele” pentru optimile de finală ale competiției eliminatorii directe (întrecere în care urmează întâlnească Gloria Bistrița, cel mai probabil în data de 18 februarie). Fiind angrenată pe trei „fronturi”, echipa noastră a disputat și primul meci din faza grupelor principale ale Ligii Campionilor. Sâmbăta trecută, SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus, pe teren propriu, în fața campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana, cu un categoric 31-16.

Slatina traversează un vârf de formă

Pe 28 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, sportivele pregătite de Florentin Pera vor primi vizita slătinencelor de la CSM într-un meci contând pentru etapa a doua a returului Ligii Florilor (runda a XV-a din întreg campionatul). Chiar dacă este importantă pentru ambele formații, miza adevărată a jocului programat marți în polivalenta râmniceană cade pe umerii handbalistelor de la Vâlcea. Asta pentru că SCM are nevoie de toate punctele din duelul contra Slatinei pentru a se menține pe primul loc al clasamentului Ligii Florilor Mol (luând în calcul și punctul pierdut de CSM București după excluderea Coronei Brașov din această competiție). Dacă trupa râmniceană se va impune în partida de marți, echipa noastră ar ajunge la un total de 37 de puncte și ar fi sigură de prezența în fotoliul de lider al campionatului indiferent de rezultatele meciurilor care mai sunt programate în această rundă.
Chiar dacă aparent misiunea fetelor noastre de a se impune în fața Slatinei pare destul de facilă, trebuie subliniat faptul că echipa din județul Olt (în tricoul căreia evoluează mai multe jucătoare născute și formate în acest sport la Vâlcea) traversează un vârf de formă. CSM Slatina a „legat” mai multe rezultate pozitive la început de an și a reușit să se distanțeze probabil decisiv de zona retrogradării din campionatul intern. Astfel, este lesne de înțeles că slătinencele nu vor veni la Vâlcea cu gândul de a fi „victime sigure”, fiind de așteptat ca oaspetele să dea o replică bună campioanelor naționale.

Bucureștiul are emoții: joacă la Buzău!

În sezonul trecut, CSM București și-a diminuat serios șansele la câștigarea titlului de campioană națională după un eșec suferit la Buzău, în returul campionatului. Cum se cunoaște, SCM Râmnicu Vâlcea a profitat de acel pas greșit al marilor rivale din Capitală și s-a distanțat în fruntea clasamentului, poziție în care a rămas până la finalul campionatului. Miercurea acesta, jucătoarele de la CSM București revin în sala în care, sezonul trecut, au pierdut practic titlul de campioane, urmând să joace contra aprigelor handbaliste de la Gloria cu începere de la ora 18.00. Partida va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, prin intermediul canalului TVR 1. Ne așteptăm ca jucătoarele de la Gloria să își „vândă” foarte scump pielea și în partida contra bucureștencelor, așa după cum au declarat la finalul jocului disputat în primele zile ale acestui an, când au scăpat fără să fie învinse în fața campioanei SCM Râmnicu Vâlcea!