Pelici şi Pârvulescu, salvatorii Zăvoiului


• CSM Râmnicu Vâlcea – Şoimii Pâncota 1-0 • echipa noastră a acumulat 15 puncte şi a urcat pe poziţia a cincea în clasament

Sâmbătă, în prima etapă a returului sezonului regulat din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, jucătorii de la CS Municipal şi-au măsurat forţele cu arădenii de la Şoimii Pâncota. În faţa a numai câteva sute de spectatori, mulţi dintre ei veniţi în tribune pentru a vedea dacă schimbarea lui Erik Lincar cu Alexandru Pelici va da roade, municipalii au practicat un fotbal frumos, de posesie, presărat cu numeroase şanse de gol. Chiar dacă timişoreanul Pelici a fost instalat de numai câteva zile în funcţia de antrenor, fiind evident faptul că acesta nu putea schimba prea multe la echipa noastră, vâlcenii au arătat că „şocul” produs prin înlocuirea tehnicianului a fost unul pozitiv. Pelici a arătat că doreşte o echipă mai ofensivă, cu experimentatul atacant Ion Coman în postură de „vârf de lance”, el fiind sprijinit de tridentul format din Onyeka Konyeha, Enache Câju şi Bogdan Geantă. Jocul de sâmbătă a început fără obişnuita perioadă de tatonare, municipalii arătându-se periculoşi încă din primele minute ale întâlnirii. Primul care a avut posibilitatea deschiderii scorului a fost Cătălin Pârvulescu. Fost prim-divizionar pentru câteva etape, atunci când a evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu, tânărul apărător central a trecut pe lângă gol în minutul 3, atunci când balonul expediat cu capul s-a dus de puţin pe lângă buturile porţii adverse. Iureşul vâlcenilor s-a înteţit şi, peste numai şapte minute, Bogdan Geantă a avut o mare şansă de gol. De la limita careului mare, acesta a ţintit vinclul porţii arădene, balonul ducându-se de puţin în exterior. Important de notat ar fi şi marea ocazie irosită de Marius Briceag. La mijlocul primei reprize, acesta a executat o lovitură liberă de la 20-22 de metri distanţă de poarta „şoimilor”. Deşi este un jucător tehnic, Briceag a preferat să trimită balonul în forţă. Totuşi, norocul a fost de partea arădenilor. Cu un ultim efort, zidul format de oaspeţi în propriul careu a reuşit să respingă balonul în corner, iar faza fixă ce a urmat a rămas fără efecte semnificative. Ar mai fi de consemnat şi oportunitatea imensă irosită de Bogdan Geantă în preajma minutului 32. Atunci, tânărul mijlocaş ofensiv municipal a scăpat singur cu portarul advers, dar balonul expediat de vâlcean s-a dus pe lângă poartă.

Fundaşul Pârvulescu a marcat golul de trei puncte

Chiar dacă Alexandru Pelici a mizat pe o for­mu­lă ofensivă în jocul de sâmbătă, primul gol al întâlnirii (ce avea să se dovedească şi singurul) a aparţinut unui fundaş. Era minutul 39 când Konyeha a primit, în flancul drept, un balon filtrat de colegii din zona mediană. Jucătorul de culoare a pătruns cu balonul la picior spre careul advers, iar ulterior i-a pasat în stânga fundaşului Cătălin Pârvulescu, exce­lent urcat în avanposturi. De la peste 20 de metri distanţă de buturile arădenilor, Pârvulescu nu a stat prea mult pe gânduri şi a şutat în forţă, din prima atingere. Iar stângul lui Pârvulescu nu a dat greş, min­gea ducându-se în vinclu. La această fază, por­ta­rul arădenilor a fost transformat într-un simplu spec­tator, fiindu-i imposibil să pareze un asemenea şut în forţă şi foarte bine plasat. După deschiderea scorului, CS Municipal a rămas echipa mai prezentă în joc şi mai preocupată de atac. Tabela a rămas însă neschim­bată până la pauză, vâlcenii intrând la „cabine” sub adăpostul golului marcat de Pârvulescu.

Vâlcea îşi putea dubla avantajul pe finalul întâlnirii

După revenirea fotbaliştilor de la vestiare, jocul a continuat în aceeaşi notă, cu CSM do­mi­nând mijlocul terenului. Ocaziile periculoase au fost însă mai puţin numeroase faţă de cele din prima repriză, iar oaspeţii au ieşit mai mult la atac. În acest sens, trebuie consemnată şan­sa importantă de gol pe care „şoimii” din Pâncota au avut-o în minutul 70, în urma unei faze lucrate de experimentatul Siminic. Totuşi, de­fensiva noastră a rezistat asaltului şi a înde­părtat pericolul. Aproape de minutul 80, Pelici l-a trimis în teren pe francezul Chris N’Kongue, substituindu-l pe Ion Coman. Iar jucătorul de culoare, fost elev al lui Alex Pelici de pe vre­mea în care acesta antrena vechiul CS Mu­nicipal, nu a dezamăgit. La numai două minute după ce a intrat pe teren, fiind mai proaspăt decât adversarii, atacantul a primit un balon la mijlocul terenului şi a pornit într-o cursă solitară spre poarta adversă. Şi-a depăşit în viteză adversarii şi a ajuns foarte aproape de buturile arădenilor. Din păcate, balonul trimis în forţă de acesta s-a oprit în plasa laterală a porţii. Cea mai importantă ocazie de gol a întâlnirii s-a consemnat însă în minutul 90. Atunci, Enache Câju a pătruns în viteză în careul advers şi a reuşit să îl dribleze in­clusiv pe portarul Irimia. Totuşi, în momentul şutului, Câju a fost obstrucţionat de Irimia şi se putea acorda lovitură de la unsprezece metri în favoarea echipei noastre. Centralul Valentin Iugulescu din Târgovişte nu a fost însă de aceeaşi părere, intervenţia goalkeeper-ului arădean rămânând nesancţionată.
Partida s-a încheiat în cele din urmă cu sco­rul stabilit încă din minutul 39, prin reuşita lui Pârvulescu. Chiar dacă s-a impus la limi­tă, scor 1-0, victoria CSM-ului din jocul de sâm­bătă i se datorează cu certitudine şi noului tehni­cian, Alexan­dru Pelici. În urma acestui re­zul­­tat, echipa noas­tră a acumulat 15 puncte în cla­sament şi a ur­cat pe poziţia a cincea, la ega­litate cu Unirea Târlungeni.