Pe iubitorii handbalului îi așteaptă un week-end cu multe meciuri din Liga Campionilor


Cea mai puternică întrecere intercluburi din handbalul feminin european a ajuns la un nou episod. Sâmbătă și duminică, Liga Campionilor propune iubitorilor acestui sport partidele etapei cu numărul șase din ediția 2020/2021. Dacă autoritățile care stabilesc măsurile specifice în contextul pandemiei de Coronavirus nu vor veni cu «surprize» de ultimă oră (în sensul amânării unor partide), în week-end ar trebuie să se dispute șapte meciuri. Erau programate câte patru partide în fiecare dintre cele două grupe, însă, în Grupa A, un meci a fost deja amânat. Este vorba despre partida din Rusia, dintre Rostov Don și Vipers Kristiansand.
România are două reprezentante în această ediție a celei mai puternice competiții din handbalul feminin european. În Grupa A, CSM București va juca, duminică, 25 octombrie, cu începere de la ora 17.00, pe terenul vicecampioanei Germaniei, SG Bietigheim. Va fi un joc în care trupa din București pornește cu prima șansă la obținerea victoriei, cele două puncte pe care le-ar putea câștiga urmând să ajute într-o bună măsură ultima vicecampioană a României la ocuparea uneia dintre primele patru poziții în clasamentul acestei grupe. Tot în Grupa A, se vor mai juca partidele Metz Handball – Team Esbjerg și Rail Cargo Hungaria – Krim Mercator.
În Grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea încearcă să obțină primele puncte în această ediție a Ligii Campionilor sâmbătă, 24 octombrie. Într-un meci programat cu începere de la ora 17.00, în Sala Sporturilor „Traian”, vâlcencele pregătite de antrenorul Florentin Pera vor primi vizita campioanei Germaniei, Borussia Dortmund. Tot în Grupa B se vor mai disputa trei partide care se anunță destul de interesante, cel puțin una dintre acestea urmând să se joace, foarte probabil, pe muchie de cuțit. Derby-ul etapei a șasea va fi reprezentat de duelul din Danemarca, dintre Odense și Brest. Vicecampioana Danemarcei a început foarte bine aceste sezon al Ligii Campionilor și ar putea, dacă se impune în fața celor de la Brest, să revină pe prima poziție în clasament sau, cel puțin, să se mențină pe locul secund. În celelalte două partide, Gyor din Ungaria are un meci destul de dificil pe terenul muntenegrencelor de la Buducnost, în timp ce, la Moscova, CSKA pare să aibă o misiune relativ ușoară contra croatelor de la Podravka.