Pasa proastă continuă: Vâlcea chiar nu mai poate bate pe nimeni!


• Olimpia Satu Mare – CS Municipal 0-0

Că nu avem echipă, valoare, stadion şi bani de Liga I… ştie cam toată lumea. Dar să avem numai două goluri marcate după şase etape, să fim campioana remizelor „albe” şi să ne aflăm deja la şapte puncte în urma liderului chiar e prea mult! Deşi oficialii grupării din Zăvoi anunţaseră cu surle şi trâmbiţe la începutul sezonului că ne vom lupta pentru promovare, se pare că Vâlcea trage mai mult pentru evitarea retrogradării. Spunem asta pentru că ne aflăm totuşi la patru puncte de ocupanta ultimului loc!
Iar fotbaliştii de la CS Municipal îşi dezamăgesc suporterii mai ales în faţa echipelor modeste ale campionatului, acolo unde elevii antrenorului Erik Lincar ar trebui să „mănânce pământul” şi să aducă puncte preţioase în vistieria clubului. Cam aşa s-au petrecut lucrurile şi sâmbătă. Pe terenul Olimpiei Satu Mare, Vâlcea a irosit o şansă importantă de a câştiga şi de a mai salva ceva din acest început de campionat, cu indulgenţă numit, dezamăgitor.

Revenirea lui Lincar pe banca tehnică nu a contat
Suspendat trei etape şi amendat cu 4.000 de lei pentru că a fost prea „vocal” la meciul cu Poli Timişoara, antrenorul de la CSM a revenit sâmbătă pe banca tehnică. Prezenţa sa nu a avut însă rolul de a-i ajuta pe municipali, aceştia practicând acelaşi joc modest şi pe terenul sătmărenilor de la Olimpia. De altfel, cele două combatante de sâmbătă au oferit senzaţia că se mulţumesc cu puţin, iar remiza e un rezultat bun. Asta deşi ambele se zbat în partea de mijloc a clasamentului. Primele 45 de minute nu au produs mai nimic spectaculos pe teren, spectatorii din tribune, în număr de maxim trei sute, plictisindu-se groaznic. Aşa cum s-a întâmplat în ultimele etape, municipalii s-au arătat mai „mingicari”, au demonstrat că pot ţine de balon şi domina centrul terenul, dar.. cam atât. Dovadă şi numărul ocaziilor periculoase de pe parcursul primei reprize, adică doar una. Aceasta a fost consemnată în preajma minutului 20, atunci când fundaşul central Cătălin Pârvulescu putea deschide scorul. Tânărul municipal a şutat periculos, însă balonul s-a dus de puţin pe lângă buturile gazdelor.

„Nula la nula” a continuat după pauză
Chiar dacă CSM a beneficiat de o formulă destul de ofensivă, tridentul Popescu – N’Kongue – Codin nu a strălucit. Cei trei au şomat destul de mult în avanposturi, cele mai importante ocazii venind din partea lui Neagu şi Briceag. Asta după ce, în prealabil, Lincar operase două modificări în compartimentul despre care vorbeam, N’Kongue lăsându-i locul lui Neagu (minutul 61), iar Codin lui Calcan (minutul 71). Tocmai în aceste momente ale partidei, în ultimele 20-30 de minute ale întâlnirii, oamenii trimişi pe teren de cei doi antrenori şi-au amintit că trebuie să mai joace şi fotbal, nu doar să apere un rezultat de egalitate pe care oricum nimeni nu-l punea în pericol. Prima ocazie periculoasă a mitanului secund a apărut în minutul 67, atunci când Laso de la gazde a trimis balonul, din interiorul careului mare, peste transversala porţii vâlcene. Peste 10 minute, CSM a replicat prin Neagu. Municipalul a avut cele trei puncte în vârful bocancului, însă de la limita careului mic advers a trimis foarte puţin pe lângă buturile sătmărenilor. Partida s-a încheiat aşa cum a început, într-un ritm anost, cele două echipe oferind senzaţia că s-au mulţumit cu punctul câştigat la „mica ciupeală”. În urma acestui nou rezultat de egalitate, CS Municipal acumulează şapte puncte şi păstrează poziţia a şasea (din unsprezece echipe), ultima care trimite în play-off.

Caseta tehnică
CSM Râmnicu Vâlcea: Fejer – Samson, Stoica (C), Pârvulescu, Briceag – Munteanu, Iordache, Ionescu – Ov. Popescu, N’Kongue şi Codin. Antrenor: Erik Lincar.
Olimpia Satu Mare: Anca-Trip – Muntean, Mureşean, Heil, Iuhas (C) – Gavrilescu, Scvarczkopf, Villand, Bic – Faur şi Boştină. Antrenor: Cosmin Bodea.
Arbitri: Mihai Marcu (Oradea) – central; Gabriel Sabin Stroe şi Romică Bîrdeş (Piteşti) – asistenţi.

Vâlcea, campioana remizelor
În urma remizei înregistrate în jocul de sâmbătă, CS Municipal a ajuns la patru rezultate de egalitate în acest sezon. Şi asta numai după şase etape! În plus, trei dintre acestea s-au produs la „scor alb”. Astfel, CSM a remizat la zero cu CS Mioveni, FC Bihor Oradea şi Olimpia Satu Mare. Singura remiză cu goluri marcate (scor 1-1) s-a consemnat în prima etapă, atunci când Vâlcea nu a putut învinge, în deplasare, nou-promovata Şoimii Pâncota. Inutil să mai spunem că CSM a devenit campioana remizelor din Seria Vest. În celelalte două meciuri, Vâlcea a învins Timişoara (scor 1-0, etapa a treia) şi a cedat pe terenul reşiţenilor de la Metalul (scor 0-2, etapa a patra). Până la finalul turului sezonului regulat, elevii lui Erik Lincar mai au de disputat patru partide: acasă cu FC Olt Slatina (11 octombrie), în deplasare la Unirea Târlungeni (15 octombrie), acasă cu FC Caransebeş (18 octombrie) şi, din nou pe propriul teren, cu Fortuna Poiana Câmpina (1 noiembrie). Facem precizarea că în data de 25 octombrie, CSM va sta, echipa noastră având programat un joc contra Coronei Braşov, club care s-a retras însă din Liga a II-a.

Rezultatele etapei a VI-a
FC Bihor Oradea – Metalul Reşiţa 1-1
Pascariu ’20 / Buhăescu ’76
Olimpia S. Mare – CSM Rm. Vâlcea 0-0
FC Caransebeş – Fortuna P. Câmpina 0-0
FC Olt Slatina – CS Mioveni 0-2
Stoica ’18, Vintilă ’86
Unirea Târlungeni – Şoimii Pâncota 2-1
Nicolae ’4, Marin ’41 / Mihai ’78
ACS Poli Timişoara a stat

Programul etapei a VII-a
Vineri, 10 octombrie, ora 17.30
Poli Timişoara – FC Bihor Oradea
Sâmbătă, 11 octombrie, ora 11.00
Metalul Reşiţa – Olimpia S. Mare
CSM Rm. Vâlcea – FC Olt Slatina
CS Mioveni – Unirea Târlungeni
Şoimii Pâncota – FC Caransebeş
Fortuna Poiana Câmpina va sta

Clasament Seria Vest: Metalul Reşiţa 14p, CS Mioveni 11p, Fortuna Poiana Câmpina 11p, ACS Poli Timişoara 9p, Unirea Târlungeni 7p, CSM Râmnicu Vâlcea 7p, FC Caransebeş 6p, Olimpia Satu Mare 4p, FC Olt Slatina 3p, Şoimii Pâncota 3p şi FC Bihor Oradea 3p.
* primele şase formaţii se califică în play-off

Posting....