Ordin pentru municipali: trei puncte cu Fortuna


• CSM Râmnicu Vâlcea – Fortuna Poiana Câmpina, sâmbătă, de la ora 11.00

Nevoită să stea runda trecută din cauza retragerii Coronei Braşov, echipa Clubului Sportiv Municipal a pierdut două poziţii în ierarhia Seriei Vest a ligii secunde de fotbal, ocupând acum locul şase. Mâine, în cadrul etapei a unsprezecea, jucătorii pregătiţi de antrenorul Erik Lincar vor avea posibilitatea de a recupera punctele pierdute, chiar în faţa proprilor suporteri. Provocarea nu se anunţă însă tocmai una uşor de trecut, vâlcenii urmând să primească vizita uneia dintre cele mai incomode trupe din Seria Vest. Prahovenii de la Fortuna Poiana Câmpina vin la Vâlcea din postura de ocupanţi ai locului trei în clasament şi, probabil, de favoriţi la obţinerea unui rezultat pozitiv. Oaspeţii de mâine au demonstrat în cele zece etape scurse până acum din această ediţie competițională că pot pune probleme oricărui adversar şi că se vor lupta pentru calificarea în play-off-ul întrecerii. De partea cealaltă, municipalii au un moral ridicat după succesul confortabil înregistrat în faţa „gugulanilor” de la FC Caransebeş, scor 4-1. Victoria cu multe goluri a venit cum nu se putea mai bine, după o perioadă lungă în care Vâlcea nu mai reuşise să marcheze. Tocmai prin această prismă, elevii lui Erik Lincar doresc să „lege” primele victorii pe teren propriu din acest sezon şi să îşi bucure suporterii.
Întâlnirea dintre CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi Fortuna Poiana Câmpina se va disputa mâine, 1 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul din Parcul Zăvoi. Acesta este ultimul joc pe care echipa noastră îl mai are de disputat în turul sezonului regulat din Seria Vest a ligii secunde. Week-end-ul viitor, în prima etapă a returului, jucătorii de la CS Municipal va fi din nou gazde, de acea dată pentru arădenii de la Şoimii Pâncota.
„În jocul cu FC Caransebeş, am reuşit să înscriem patru goluri, ceea ce nu se întâmplase în toate cele opt etape scurse până atunci. Mă bucur enorm pentru băieți. A fost un pas de moral pentru noi, o victorie care trebuie să ne aducă descătu­şarea. Acum, venim după o etapă de pauză. Trebuie să revenim cât mai concentraţi pe teren pentru că ne aşteaptă două meciuri pe teren propriu (n.r. cu Fortuna Poiana Câmpina şi Şoimii Pâncota). Dacă vom reuşi să le câştigăm pe ambele, atunci sigur că vom avea posibilitatea de a urca în clasament”, ne-a declarat, recent, antrenorul Erik Lincar.

Programul etapei a XI-a

Mâine, de la ora 11.00
CSM Rm. Vâlcea – Fortuna P. Câmpina
CS Mioveni – Şoimii Pâncota
FC Bihor Oradea – FC Caransebeş
Olimpia Satu Mare – Unirea Târlungeni
ACS Poli Timişoara – FC Olt Slatina
Metalul Reșița va sta
Clasament: Metalul Reşiţa 23p (15-8), ACS Poli Timişoara 21p (15-4), Fortuna Poiana Câmpina 15p (14-11), Unirea Târlungeni 14p (8-7), CS Mioveni 14p (6-6), CSM Râmnicu Vâlcea 12p (6-4), FC Olt Slatina 11p (9-7), Şoimii Pâncota 7p (11-13), Olimpia Satu Mare 7p (6-12), FC Caransebeş 6p (6-16) şi FC Bihor Oradea 4p (4-12).
*primele şase locuri asigură calificarea în play-off