Oltchim încearcă să supravieţuiască, sindicalistul Diculoiu a intrat în PDL!


• soarta combinatului se leagă de „Planul de reorganizare” ce va fi prezentat în această dimineaţă • liderul de sindicat a devenit vicepreşedinte al PDL
 
2 decembrie 2013 poate rămâne o dată foarte importantă în viitorul platformei chimice, zi în care creditorii combinatului sunt convocaţi să aprobe evaluarea societăţii, dar şi înfiinţarea „Oltchim 2” (societate tip special „purpose vehicle”, curăţată de datorii şi strategia de selecţie pentru investitori).  Astfel, se va întruni Adunarea Generală a Creditorilor, urmând a se vor aproba şi criteriile de preselecţie ale investitorilor şi graficul de depunere a ofertelor angajante. Aşa după cum v-am anunţat deja, administratorii au propus ca 17 ianuarie să fie termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru combinat.
În acest timp, liderul de sindicat Mihai Diculoiu a ales intrarea în politică; spre surprinderea multora, care-l vedeau ca un apropiat al PSD, sindicalistul de la Oltchim a ales PDL! Şi nu oricum: Diculoiu a devenit vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, urmând a se ocupa de „Departamentul pentru politici sociale, relaţii cu sindicatele, patronatele, orga­ni­zaţiile neguvernamentale şi grupuri de cetăţeni”. Sindicalis­tul pune intrarea sa în acest partid pe seama colaborării bune cu fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu!?! „Nu e întâmplătoare înscrierea mea în PDL Vâlcea, având în vedere colaborarea bună cu Adrian Videanu legată de revigorarea activităţii combinatului chimic Oltchim şi susţinerea acordată domnului Romeo Rădulescu la alegerile din 2010. Mi-am depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte în ideea că putem sensibiliza mai mult USL în rezolvarea problemelor la Oltchim. Sunt membru PDL din data de 25 noiembrie”, a declarat Diculoiu. În acest timp, însă, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea a organizat deja prima licitaţie publică pentru vânzarea bunurilor imobile ce aparţin debitorului „Sindicatul Liber din Oltchim”, condus de Diculoiu.