Olimpicii și profesorii merituoși, premiați


Astăzi, a avut loc o nouă ediție din Gala olimpicilor 2015, eveniment organizat la Filarmonica „Ion Dumitrescu”. Inspectoratul Școlar s-a ocupat de organizarea acțiunii, în parteneriat cu Primăria Râmnicului. Au fost prezenți zeci de olimpici, însoțiți de profesorii îndrumători, lor alăturându-li-se șefa învățământului vâlcean, Andra Bică, cei doi viceprimari ai Râmnicului, Vasile Cocoș și Eduard Vârlan, consilieri locali, cadre didactice etc. Tinerii din corul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” au intonat, pentru început, Imnul Național al României. Cu emoții, Andra Bică, inspector școlar general, a ținut să precizeze câteva cuvinte: „Nu sunt de foarte mult timp în fruntea Inspectoratului Școlar și am emoții legate de acest eveniment. Țin să mulțumesc Primăriei pentru cei 50.000 lei acordați în vederea premierii tinerilor merituoși. Mă bucur că avem foarte mulți copii talentați, tineri care au participat la diverse concursuri naționale și internaționale, dar ei n-ar fi reușit fără profesorii lor”.

La rândul său, „vicele” Cocoș s-a arătat mulțumit de numărul mare de participanți: „Este o onoare să particip azi, în acest loc, la un astfel de eveniment deosebit.  În ceea ce o privește pe doamna inspector școlar, poate că nu este de mult timp în funcție, dar a avut multe rezultate. Pe vremurile astea când se spune că nu se mai învață carte, eu zic că avem mulți copii care studiază. Cât despre suma alocată premierii copiilor, ea nu este foarte mare, dar mă bucur că toți consilierii locali au fost de acord cu acțiunea, cu premierea excelenței din educație. Vă salut și vreau ca la anul să avem și mai multe rezultate. Succes și numai bine!”

De asemenea, viceprimarul Eduard Vârlan le-a mulțumit elevilor și profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare. În continuare, elevii de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” au avut un scurt program de sărbători, urmând ca, din nou, tinerii de la Seminarul Teologic să cânte câteva colinde. A urmat premierea propriu-zisă a olimpicilor și profesorilor merituoși.