„Obiectivul a fost ratat. Începem reconstrucţia echipei”


• susţine managerul CS Municipal, Lucian Munteanu, anunţând că, din acest sezon, accentul se va pune pe „creşterea” juniorilor

Luni după-amiaza, la stadionul din Parcul Zăvoi, fotbaliştii de la CS Municipal s-au prezentat la reunirea lotului, având programat primul antrenament din 2015. Aflat în insolvenţă de câteva luni, clubul râmnicean nu a reuşit în pauza de iarnă să realizeze transferuri, chiar dacă numărul însemnat al plecărilor a lăsat goluri mari în lot. Iar conform spuselor oficialilor de la CSM, aceste goluri vor fi completate îndeosebi prin aportul juniorilor crescuţi la propria academie. Această veste adusă de Lucian Munteanu (foto, în centru) şi Bogdan Medrea a fost de altfel cam singura bună prezentată de-a lungul conferinţei de presă organizată luni. „Pornim la un drum nou. Obiectivul de a obţine promovarea în Liga I a fost ratat şi nu ne rămâne decât să începem reconstrucţia echipei. Alături de Alex Pelici, vrem să construim bazându-ne mai mult pe juniorii noştri. Speranţa noastră este că, în vară, după o analiză amănunţită a situaţiei clubului şi o consultare cu acţionarii, să avem premise mai bune pentru următorul sezon. Acum nu ne rămâne decât să luptăm pentru calificarea în play-off. Cred că ne aşteaptă o perioadă grea, peste care dorim să trecem cât mai repede. Consider că este normal ca o echipă să aibă şi rezultate mai slabe şi înţeleg faptul că mulţi dintre suporterii noştri sunt dezamăgiţi. Rămânem cu acel vis frumos, de astă-vară, când am fost aproape de a promova în Liga I. Acum plecăm la drum cu bucuria că în lotul de la CS Municipal sunt legitimaţi în proporţie de peste 80% jucători vâlceni. Sperăm că după ce vom vedea unde ne situăm la finalul sezonului regulat, cei mai buni juniori să aibă posibilitatea de a rămâne la echipa mare”, a declarat managerul Lucian Munteanu.

Bilanţul plecărilor şi al sosirilor

Conform spuselor preşedin­telui Bogdan Medrea (foto, stânga), echipa noastră s-a despărţit în aceas­tă pauză de iarnă de mai mulţi fotbalişti fotbalişti. Este vorba despre Marius Briceag (transferat la CS U. Craiova), Bela Fejer (în­tors la ASA Târgu Mureş), Andreas Calcan (întors la Universitatea Cluj) şi Ionuţ Stancu (contract expirat). De asemenea, mai tre­buie spus că CS Municipal este pe cale de a se despărţi de alţi trei jucători care au evoluat multe meciuri în turul campionatului pentru echipa noastră. Atacanţii Ion Coman şi Christian N’Kongue doresc să plece de la Vâlcea, fiind nemulţumiţi de reducerea cu 25% a salariilor, în timp ce în cazul lui Rareş Cucui există tratative pur­tate cu CS Mioveni pentru un împrumut. La capitolul veniri, echipa noastră nu se poate lăuda până în acest moment decât cu aducerea lui Andrei Popescu, un goal-keeper care a mai apărat în Zăvoi. Totuşi, confom spuselor preşedintelui Medrea, până la perfectarea eventualelor transfe­ruri, posturile rămase libere vor fi completate cu juniori crescuţi în cadrul clubului. Pe această listă se află nume mai puţin cunoscute, precum Cosmin Piscanu, Florin Lazăr, Ion Marin, Andrei Marin, Darius Preda, Gabi Rizea şi Dan Georgescu.

Posting....