Oamenii legii au depistat mai multe persoane care transportau material lemnos fără documente legale


La data de 21 februarie, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Delic­­­telor Silvice, împreună cu cei ai Biroului Rutier, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia legalităţii transportului şi sustragerii de material lemnos. Acţiunea poliţiştilor a avut ca rezultat legitimarea unui număr de 21 de persoane, 11 dintre acestea fiind identificate în trafic trans­por­tând material lemnos fără a putea prezenta ­do­cu­mente justificative de provenienţă, fiind apli­cate şi 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.560 lei.

Astfel, Nicuşor R., de 19 ani, din oraşul Bre­zoi a fost depistat în cartierul Râureni, din mu­nicipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce trans­porta cu un autovehicul marca Dacia, 1,3 m.c. material lemnos, specia fag, fără a deţine aviz de însoţire a mărfii. În timpul efectuării contro­lului, condu­că­torul auto a fugit şi a abandonat au­toturismul cu cheile în contact, nerespectând indicaţiile poliţis­tului. În urma verificărilor efec­tuate de către poli­ţişti în colaborare cu specialişti din cadrul Regis­tru­lui Auto Român, s-a stabilit că autoturismul era echipat cu instalaţie GPL neo­mo­logată, ne­exis­tând nici documente de vân­za­re-cumpărare perfectate între conducătorul auto şi fostul proprietar al mașinii, domiciliat în judeţul Alba.

Poliţiştii au luat măsurile legale care s-au im­pus faţă de Nicuşor R., respectiv: reţinerea per­misului de conducere, în vederea suspen­dării, reţinerea certificatului de înmatriculare, pre­cum şi a plăcuţelor de înmatriculare. De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional conform normelor legislative în vigoare din legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea, până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, Constantin C., de 27 ani, din co­mu­na Racoviţa, a fost depistat pe DN 7, în muni­cipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce transporta cu o autoutilitară marca Ford, 2.4 m.c. material lemnos, specia fag şi stejar. La solicitarea docu­men­telor de către organele de poliţie, acesta a prezentat mai multe avize de însoţire a mărfii. În urma controlului s-a constatat că avizele pre­zen­tate, în număr de 9, nu erau completate cores­pun­zător, motiv pentru care au fost ridicate în vederea efectuării de verificări la nivelul Ocolului Silvic Clăbucet, cu sediul în comuna Câineni, emitența avizelor de însoţire. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform nor­me­lor legislative în vigoare din legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea materialului lemnos transportat, care a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea, până la finalizarea cercetărilor. De asemenea, acesta a mai fost sancţionat contravenţional cu o altă amendă de 700 lei la regimul circulaţiei.