O zi, trei meciuri pentru echipele vâlcene de handbal feminin


• HC Municipal, Centrul Național și Colegiul Energetic vor evolua mâine
Duminică, 8 octombrie, se anunță o zi plină pentru handbalul feminin vâlcean. În etapa a patra din Liga Națională de handbal feminin, HC Municipal va evolua pe terenul Dunării Brăila, vicecampioana sezonului trecut. Echipa noastră, antrenată de Aurelian Roșca, este pregătită să dea totul pentru o victorie importantă, mai ales că gruparea de pe malul Dunării are un lot mai slab valoric comparativ cu cel de anul trecut, care i-a permis să termine campionatul pe locul secund. Partida dintre cele două formații este programată mâine, cu începere de la ora 16.00. Important de amintit pentru iubitorii handbalului din județul nostru care nu vor putea face deplasarea la Brăila este faptul că meciul va putea fi vizionat, în direct, prin intermediul canalului 1 al Televiziunii Române. Înaintea acestui meci, cele două echipe se află la egalitate de puncte, fiecare cu câte trei.

Meciuri importante la junioare I

În Seria D a Campionatului Național de Junioare I, două echipe vor susține meciuri în etapa a doua. Cu începere de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Traian”, echipa Centrului Național de Excelență, pregătită de antrenoarele Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu, va primi vizita formației craiovene HCM. De asemenea, echipa Colegiului Energetic va avea calitatea de gazdă în duelul cu LPS Târgu Jiu, formația gorjeană fiind liderul la zi al întrecerii. Înaintea acestor două meciuri importante, Centrul Național se află pe locul al treilea în campionat, în timp ce Colegiul Energetic pe poziția cu numărul cinci.
„Orice meci este important și ne dorim să câștigăm cu HCM Craiova. Va fi însă o partidă dificilă pentru noi dat fiind faptul că adversarele au o medie de vârstă mai ridicată decât a noastră. Noi avem multe fete de junioare II, iar echipa din Craiova are cele mai multe jucătoare de junioare I. Nu ne sperie însă acest lucru și sunt convinsă că fetele vor da totul pentru a câștiga. Etapa trecută, am avut de asemenea un meci greu. Am jucat la Caracal, am condus cu trei goluri la pauză, dar, până la urmă, meciul s-a terminat cu un rezultat de egalitate. Pe de-o parte pot spune că am avut ghinion, însă trebuie să recunosc și faptul că echipa din Caracal ne-a condus cu două goluri aproape de finalul meciului și noi am egalat abia în ultimele momente. Fiecare meci are specificul lui și trebuie tratat cu atenție și seriozitate”, ne-a declarat Mia Rădoi, antrenoarea echipei de junioare I a Centrului Național de Excelență din Râmnicu Vâlcea.

Rezultate în Seria D, junioare I

Etapa I (duminică, 17 septembrie)
CSȘ Caracal – Național Râmnicu Vâlcea 26-26 (12-15 la pauză)
LPS Slatina – Energetic Râmnicu Vâlcea 28-23
HCM Craiova – LPS Târgu Jiu 25-33

Programul următoarelor două runde

Etapa a II-a (duminică, 8 octombrie)
Național Râmnicu Vâlcea – HCM Craiova
Energetic Râmnicu Vâlcea – LPS Târgu Jiu
LPS Slatina – CSȘ Caracal

Etapa a III-a (duminică, 15 octombrie)
LPS Târgu Jiu – Național Râmnicu Vâlcea
CSȘ Caracal – Energetic Râmnicu Vâlcea
HCM Craiova – LPS Slatina

Posting....