O pensiune a luat foc în această dimineață!
20 DE PERSOANE S-AU REFUGIAT ÎN BALCOANE din cauza flăcărilor. Pentru cinci copii a fost nevoie de…


Momente de groază în această dimineață de 2 august. Ceasul rău al zilei de marți a lovit încă de la primele ore! Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea ne-au comunicat informații detaliate despre modul în care s-a produs un incendiu care a distrus o pensiune din nordul județului nostru. Și pagubele materiale ar fi însemnat nimic dacă ținem cont de faptul că viețile a nu mai puțin de 41 de copii (cazați în pensiune) au fost puse în pericol!
Prăpădul a fost a anunțat în jurul orei 03.40, când flăcările au izbucnit la o pensiune din orașul Brezoi, cartierul Păscoaia. Misiunea pompierilor era extrem de urgentă, în pensiunea care luase foc fiind cazați nu mai puțin de 52 de persoane ((41 de copii, 10 adulți și administratorul clădirii).

15 echipaje de salvare au ajuns la locul prăpădului

„La scurt timp de la declanșarea incendiului, personalul de la locul de muncă și ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenția promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării. Pentru stingerea incendiului izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, la fața locului s-au deplasat: cinci autospeciale de stingere (două ASAS de la Garda Brezoi, două ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD, un ASASIR, o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea”, ne-au transmis reprezentanții ISU Vâlcea.
Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și un adult la Centrul de Primiri Urgență Brezoi, iar alți doi copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți cinci copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

Pompierii au anunțat de unde a pornit dezastrul!

„Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafață de 30 mp. Au fost degradate: centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la anunțarea acestuia”, ne-au mai informat reprezentanții ISU Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea