O NOUĂ VICTORIE pentru SCM în Liga Florilor


Marți de dimineață, de la ora 10.30, în Sala Polivalentă din București, SCM Râmnicu Vâlcea a susținut un nou joc în cadrul Ligii Florilor de handbal feminin. În cadrul etapei a XI-a, elevele antrenorului Florentin Pera le-au întâlnit pe gălățencele de la Clubul Sportiv Municipal, grupare nou-promovată pe prima «scenă» a handbalului feminin românesc. Așa cum era de așteptat, întâlnirea a fost la discreția râmnicencelor, care și-au acontat un succes la un scor destul de confortabil și pe deplin meritat. Echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea are un lot compus din jucătoare în mod evident mai valoroase și mai experimentate decât cele care sunt legitimate în prezent la echipa Primăriei din Galați.
De altfel, «soarta» întâlnirii a fost decisă chiar de pe parcursul primei reprize. Handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea au avut nevoie doar de câteva «sforțări» pentru a lua suficient avans pe tabela de marcaj astfel încât repriza secundă să devină doar o formalitate pentru fetele noastre. Vâlcencele aveau șase goluri avantaj la finalul primei reprize (scor 15-9). În partea secundă, cu «zarurile» deja aruncate, meciul a fost mai precipitat, cu multe greșeli pe fazele de apărare, care au permis marcarea unui număr foarte mare de goluri: nu mai puțin de 29 în repriza a doua, spre deosebire de cele 24 din prima parte. Chiar dacă Florentin Pera a odihnit mai multe dintre jucătoarele de bază, sportivele care au intrat pe teren au știu să profite și să speculeze foarte bine diversele erori pe care gălățencele le-au comis în defensivă. Partida s-a încheiat cu scorul 33-20 în favoarea echipei noastre, la capătul unei întâlniri în care valoarea dintre cele două formații s-a observat cât se poate de clar.
În urma victoriei contra CSM Galați, după zece meciuri disputate în acest sezon (într-o etapă echipa noastră a stat), SCM Râmnicu Vâlcea ajunge la un total de 24 de puncte în clasamentul Ligii Florilor. Astfel, echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea își consolidează poziția a treia în ierarhia în întrecerii, apropiindu-se la numai un punct de ocupanta poziției secunde, Minaur Baia Mare. Liderul autoritar al întrecerii este CSM București, care are numai victorii în partidele pe care le-a disputat în primele zece etape ale acestui sezon.
În etapa a XII-a, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni Măgura Cisnădie. Meciul este programat miercuri, 10 martie, cu începere de la ora 18.30, în Sala Sporturilor „Traian”.
Sursă foto: Arhivă