O nouă șansă pentru vâlceni: Faurecia anunță că va crea 400 de locuri de muncă


• primarul Gigi Matei plusează și informează că numărul total al angajaților companiei franceze ar putea ajunge la 1.600

La finele lunii aprilie, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Faurecia și autoritățile locale vâlcene cu privire la perspectivele și planurile de dezvoltare ale companiei în Râmnicu Vâlcea. Potrivit datelor furnizate de prefectul Dumitru Cornoiu, s-a pus accent în mod deosebit pe recrutarea de resurse umane atât prin intermediul canalelor de recrutare proprii companiei franceze cât și prin campaniile derulate cu sprijinul AJOFM. În ultimele două luni, Faurecia a recrutat în orașul Râmnicu Vâlcea 180 de persoane, numărul angajaților din locația actuală ajungând la un număr total de 450 de angajați. Producătorul de componente auto a decis recent atribuirea unui nou proiect locației vâlcene, pentru compania Renault. De asemenea, compania ia în calcul să mai aducă în  fabrică încă un proiect nou, pentru încă 400 de salariați. În acest fel, Faurecia va deveni unul din angajatorii majori din regiune. Dat fiind succesul înregistrat de proiectele derulate în fabricile Faurecia deja existente la nivel național, compania și-a exprimat interesul în continuarea politicii de dezvoltare atât la nivelul județului Vâlcea, cât și în celelalte zone ale țării.
Pe de altă parte, prin intermediul unui comunicat de presă purtând semnătura primarului interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei (foto dreapta), râmnicenii aflați în căutarea unui loc de muncă primesc vești și mai bune. Conform opiniei exprimate de edilul social-democrat, discuțiile inițiale purtate cu reprezentanții Faurecia vizau crearea unui număr total de 1.600 de locuri, acesta precizând însă că o decizie finală va aparține conducerii companiei franceze. „Aşa cum au subliniat membrii delegaţiei, discuţiile aveau un caracter exploratoriu în perspectiva posibilei înfiinţări la Râmnicu Vâlcea sau în împrejurimi a unei fabrici de componente auto ce ar urma să creeze aproximativ 1.600 de noi locuri de muncă, decizia finală aparţinând board-ului Faurecia, în funcţie de mai mulţi factori”, se arată în comunicatul la care facem referire.