O NOUĂ MODĂ printre șoferii râmniceni? TOT MAI MULTE CERERI pentru parcări de reşedinţă între blocurile din municipiu!


Reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea ne-au anunțat că șapte parcări aflate între blocuri (din diverse cartiere ale municipiului) au primit, în primele luni ale anului 2022, statutul de parcări de reşedinţă. Această situație s-a produs ca urmare a solicitărilor care au fost depuse de către asociaţiile de proprietari, numărul acestor solicitări ajungând la 58 în întreg municipiul.
Creşterea interesului pentru acest tip de parcare a fost determinată şi de recenta modificare legislativă locală, care permite ca solicitarea de instituire a regimului de parcare de reşedinţă să poată fi făcută de majoritatea (şi nu de unanimitatea, cum era anterior) asociaţiilor de proprietari din zonă. În context trebuie menționat că o astfel de parcare de reședință este bine delimitată între blocurile de locuinţe.

Cât costă un loc de parcare «de reședință»?

Într-o astfel de parcare de reședință își pot lăsa mașinile doar proprietarii de autoturisme care locuiesc în acele imobile şi doar pe baza unui ecuson a cărui emitere costă 20 de lei/an. Un astfel de ecuson se poate prelungi anual, contra unei taxe modice, de numai opt lei.
În prezent, alte zece cereri de stabilire a unor parcări de reşedinţă sunt în lucru la departamentul de resort din cadrul Primăriei Râmnicului. În context, mai este de precizat faptul că obţinerea sau prelungirea ecusoanelor pot fi făcută şi direct pe site-ul Primăriei Râmnicu Vâlcea, accesând adresa www.primariavl.ro, secţiunea „Servicii electronice”, urmând calea „Servicii electronice” – „Serviciul Autorizări Activităţi Comerciale, Evenimente Publice” – „Cerere prelungire/atribuire ecuson de parcare rezidenţială”.
De la iniţierea acestei facilităţi on-line au fost înregistrate peste 130 de accesări.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea