Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 ianuarie 2021

O nouă mare performanţă pentru sportivii de la CS Chimia Rm. Vâlcea: Şapte medalii la Campionatul Mondial de Karate din Georgia


Week-end-ul trecut, în capitala Georgiei s-a desfăşurat o competiţie foarte importantă de karate. Este vorba despre Campionatul Mondial Shotokan WSF, întrecere care a adus la startul său peste 2.000 de sportivi de pe întreaga planetă. Secţia de Karate a Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea a fost bine reprezentată la acest eveniment de anvergură, având nu mai puţin de cinci sportivi în lotul României: Andreea Bîlă, Paul Dinu (foto, centru) Bogdan Gogoloşi, Silviu Ghiţă şi Nicolae Stanciu. Chimiştii au avut o comportare ireproşabilă pe parcursul derulării acestui eveniment, cucerind nu mai puţin de şapte medalii, din care patru de argint şi trei de bronz.
Cele mai multe medalii au fost câştigate de Andreea Bîlă, care a obţinut de trei ori argintul (în probele de kata şi kumite individual – 55 kg shobu ippon seniori; şi o dată bronzul la categoria kumite – 50 kg WKF seniori). Tot la individual, Silviu Ghiţă a câştigat o medalie de bronz la categoria kumite – 75 kg shobu ippon seniori. Pe echipe, au mai fost cucerite alte două medalii. Paul Dinu, Bogdan Gogoloşi, Nicolae Stanciu şi Silviu Ghiţă au cucerit argintul în proba de kumite seniori, în timp ce tripleta compusă din Paul Dinu, Bogdan Gogoloşi şi Silviu Ghiţă a prins ultimul loc al podiumului la kata seniori.
„A fost o competiţie puternică şi sunt mulţumit de rezultatele obţinute. Cu siguranţă se putea mai mult, dar condiţiile au fost dure. După ce ai parcurs aproape 3.000 de kilometri cu autocarul este foarte greu să concurezi la capacitatea optimă, dar nu mai zic nimic, dacă nu sunt bani, asta e. Este foarte greu să ne refacem după aproape 6.000 de kilometri de stat în autocar. Am avut vremuri şi mai grele, spre exemplu Campionatul European de la Lisabona, când am făcut aproape 8.000 de kilometri cu un autocar de linie, sau CE de la Dublin. Acum, la final, ne bucurăm că am reuşit să aducem aceste medalii importante pentru România şi multe puncte pentru judeţul Vâlcea. Cea mai mare parte a banilor cheltuiţi pentru această deplasare a fost suportată de noi sportivii, din alte surse nu am putut să atragem decât foarte puţin, sau mai bine zis foarte mult de la foarte, foarte puţini, cărora sincer le mulţumim şi le dedicăm aceste rezultate. Încă o dată, mulţumim pentru susţinerea mate­ria­lă Societăţii Comer­ciale BOROMIR şi C.S. Chimia Rm.Vâlcea. Con­cluzia generală este că noi, sportivii, ne sacrificăm timpul şi banii fără ca pe cineva să intereseze şi nu mă refer la oamenii de rând, dar noi luptăm pentru culori, nu pentru conducători… Hai România, Hai Vâlcea…”, a precizat Paul Dinu, antrenor emerit la CS Chimia Râmnicu Vâlcea.

Etichete: , , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Fotbal