O nouă acțiune marca DJST Vâlcea: TINERII se consultă!


În perioada iunie – noiembrie 2016, grupuri de tineri din întreaga țară au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată, ea își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat.

Care este programul evenimentelor?

La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza patru activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și, o activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri. Rezultate discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Președinției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Ce obiective au activitățile de acest gen?

Prin activitățile propuse prin acest program se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.
„În județul nostru, cei doi voluntari lucrători de tineret, Antoanela Enăcache și Sergiu Mir, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea.
Primul eveniment din sfera consultării este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate!”, va avea loc miercuri, 20 iulie, începând cu ora 16.30, la Sala Sporturilor Traian. Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Cei interesați pot afla detalii suplimentare la numărul de telefon 0749.193.600.