O lună până începe Liga Florilor!


Federația Română de Handbal a „marcat”, pe pagina de Facebook, intrarea în ultimele 30 de zile până la debutul unui nou sezon al Ligii Florilor. Astfel, a fost postată o imagine reprezentativă în care campioanele sezonului trecut, handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea, apar în timp ce primesc trofeul de campioane. De asemenea, imaginea postată de oficialii FRH ilustrează și intrarea în ultima lună până la debutul Ligii Zimbrilor, întrecerea națională a băieților.
În ceea ce privește competiția feminină, aceasta se anunță una de-a dreptul incendiară. Foarte multe echipe au realizat transferuri ale unor jucătoare de mare valoare, întrecerea românească fiind una dintre primele trei ale Europei. În mod cert, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București vor fi și în sezonul care va debuta la finalul lunii august protagonistele luptei pentru cucerirea titlului de campioană. Totuși, dacă aceste două echipe par favorite pentru ocuparea primelor două poziții în ierarhia finală, lupta pentru couparea pozițiilor trei-cinci (care asigură, de asemenea, prezența în cupele europene) se anunță cât se poate de strânsă. Apreciem că vor fi cel puțin șase echipe care se vor putea lupta cu șanse reale pentru ocuparea pozițiilor trei-cinci, aceste formații fiind, totodată, adversare capabile să producă surprize și în meciurile cu SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. În această categorie a echipelor care merită urmărite în viitorul sezon al Ligii Florilor am include formațiile: Corona Brașov, Gloria Bistrița, Măgura Cisnădie, SCM Craiova, HC Zalău și Gloria Buzău.
În prima etapă din noul sezon al Ligii Florilor, într-un meci programat pe 31 august, SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita formației HC Dunărea Brăila.