O cercetare statistică şi ştiinţifică asupra biodiversităţii


În perioada 3-6 martie 2015, a avut loc la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea a patra reuniune din cadrul proiectului european de colaborare Comenius „O cercetare statistică şi ştiinţifică asupra biodiversităţii” la care au participat 35 de elevi şi 26 de cadre didactice din cele 5 ţări partenere: România, Italia, Turcia, Letonia şi Spania.
Fiecare echipă de elevi, din fiecare țară a prezentat activitățile derulate în natură, activitățile la nivel local şi vizitele culturale. Elevii au învățat despre natură, protejarea mediului și au analizat biodiversitatea din punct de vedere statistic în cadrul activităţilor derulate la Parcul Național Cozia, la Arutela – Castrul Roman şi în pădure la Păușa.
Participanții au vizitat Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, unde s-au întâlnit cu domnul viceprimar Cocoș, care a oferit informații despre proiectele derulate de municipalitate și a răspuns la întrebările participanților. Vizita la primărie a fost urmată de un eveniment cultural la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanu”, prezentarea simbolului Mărțișor.
Oaspeții au participat de asemenea la vizita de documentare de la Muzeul de Științe ale Naturii de la Sibiu. Principalele secțiuni de mare interes au fost: Expoziția de bază, Ecosisteme, Evoluția lumii vii, Sectorul paleontologic, Sectorul mineralogic și Dinozaurii din grădină. La întoarcere, a avut loc un ultim workshop, în care elevii și profesorii au completat formulare de evaluare, iar pe baza lor s-au tras concluzii privind activitățile derulate. Tot în  acest cadru s-au înmânat certificatele de participare.
La sfârşitul programului, elevii și profesorii de la Colegiul Energetic au organizat un spectacol cu cântece și dansuri tradiționale. Reuniunea și-a atins scopurile, activitățile au fost desfășurate într-o atmosferă plăcută, colaboratorii învățând și împărtășind informații prețioase.
(prof. Simeanu Gabriela Iuliana, Colegiul Energetic)