Numărul vâlcenilor internați la ATI rămâne aproape constant


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până la data de 8 ianuarie 2021 (inclusiv), au fost confirmate 10.214 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 122 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora se prezintă în felul următor: 10 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 98 au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.
Referitor la vâlcenii internați la spital în stare mai gravă (cei de la ATI) trebuie precizat că numărul acestora este relativ constant de la începutul anului 2021, variind între 13-16 persoane. În Vâlcea au fost înregistrate doar câteva decese provocate de Coronavirus (în anul 2021), județul nostru numărându-se printre cele mai puțin afectate, din acest punct de vedere, la nivel național. Totuși, chiar dacă avem și un vaccin la dispoziție, vâlcenii nu trebuie să se relaxeze și să aibă în continuare grijă sporită pentru respectarea măsurilor recomandate (și chiar impuse de către autorități).
În județ, sunt 17 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până vineri, 8 ianuarie 2021 (inclusiv), au fost realizate 38.683 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 26.932 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 65.615 de teste în județul Vâlcea.
„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea