„NU SE TAIE salariile bugetarilor!”


„Salariile nu se taie, dar se va umbla la sistemul de acoperire echitabilă a celor plătiţi din bani publici”, a declarat deputatul Cristian Buican. Parlamentarul de Vâlcea a subliniat, în acest sens, că se face o verificare a justeţei unor sporuri.
„Una este să te referi la nivelul de salarizare şi alta este ce se adaugă în plus la salarizarea din sistemul public. Este foarte posibil ca, echilibrând acest sistem de sporuri, unii care beneficiau de spor, nu ştiu, de antenă, într-un loc unde nu au nicio treabă cu antena să nu mai beneficieze de acel spor. Dar nu se taie salariile. Se umblă la sistemul de acoperire echitabilă a celor plătiţi din bani publici. Se face o verificare a justeţei unor sporuri”, a explicat deputatul Buican.
Liderul PNL Vâlcea mai spune că, în momentul de faţă, sunt multe nereguli în privinţa salarizării bugetare, deoarece nu se mai respectă niciun principiu din lege: „În momentul de faţă, din 2017, suntem pe o lege în sistemul public de salarizare care se cheamă Legea salarizării unitare, dar care numai unitară nu este! Asta deoarece din momentul în care a intrat în aplicare s-au creat disproporţii şi inechităţi atât de mari încât avem şi nemulţumire şi distorsiuni care nu îşi au local. Dau câteva exemple. În primul rând, legea este gândită pe grupe ocupaţionale, în care unii au fost «crescuţi» mai repede. În categoria celor care au crescut există activităţi similare altor categorii ocupaţionale. În momentul în care au crescut aceştia, cei din alte categorii au dat în judecată statul, invocând echitate de salarizare. În felul acesta am ajuns la procese în instanţă, câştigate, cu drepturi care trebuie plătite. Deci, practic, este un haos în momentul de faţă în privinţa salarizării bugetare pentru că nu se mai respectă niciun principiu din acea lege. Aceasta este o temă inventată, propagată în perioada de campanie electorală. Dar Guvernul PNL nu dorește să taie niciun venit”, a mai spus Cristian Buican.