Noutăți privind modul de accesare a unei locuințe ANL


E oficial! Au fost aprobate normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor legii care vin în sprijinul celor care își doresc să achiziționeze sau să închirieze o locuință pusă la dispoziție prin programul guvernamental pentru construcţia de locuinţe al Agenției Naționale pentru Locuințe (Agenția Națională pentru Locuințe).
Astfel, prin Hotărârea de Guvern se urmărește reglementarea valorii de vânzare a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, raportată la valoarea de investiție a construcției. Mai exact, valoarea de investiție se diminuează în raport cu contravaloarea sumelor rezultate dintr-o parte a chiriei plătite până în momentul vânzării locuinței, calculată în funcție de durata normală de funcționare a clădirii.
Una dintre cele mai importante măsuri vizează o categorie de beneficiari foarte importantă pentru țara noastră, respectiv românii care lucrează în sistemul de sănătate și învățământ și care vor avea astfel un motiv în plus să rămână în țară și să nu mai aleagă să muncească peste hotare. Hotărârea de Guvern, aprobată de executiv, reglementează accesul beneficiarilor, indiferent de vârstă, care fac parte din aceste categorii profesionale și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.
Sursă foto: Arhivă