NOUL PREMIER, vizită în județul Vâlcea


Prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă, împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuț Chesnoiu, a vizitat luni, 29 noiembrie 2021, o fermă de creștere pui din comuna Frâncești și o fabrică de nutrețuri combinate din orașul Băbeni. Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unități de producție moderne și tehnologizate, a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.
„Am discutat despre principalele provocări și probleme pe care le întâmpină fermierii, precum și despre modalitățile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanț de producție a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producția de furaje pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și controlate a păsărilor, reproducție, creșterea puilor, abatorizare, tranșare, ambalare și distribuție la nivel național și internațional. Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislația, cât și mecanismele de finanțare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum și pentru a le deschide oportunitățile oferite de Piața Unică Europeană”, a declarat noul premier al României după vizita în județul nostru.
„Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de previziune și proiecte pe termen mediu și lung, coerență în procesul de planificare și o stabilire a priorităților. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a mai punctat prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă.