Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

1 octombrie 2020

„Noile condiții de accesare a fondurilor UE ne cam descurajează”


• susține Constantin Cârstina, edilul comunei Orlești

Ghidurile pentru accesarea fondurilor europene nu prea încurajează edilii localităților unde lucrurile s-au mai mișcat. De exemplu, cu cât mai mai multe drumuri asfaltate, cu atât scade și punctajul și tot așa pe partea de obiective punctate. Asta face ca edilul comunei Orlești, Constantin Cârstina,  nu vede prea multe speranțe în obținerea fondurilor europene și atunci nu rămâne decât să se reorienteze către proiectele cu fonduri guvernamentale.

Sunt condiții impuse de ghidurile de finanțare, iar majoritatea primăriilor nu se încadrează. Punctajul este greu de obținut. Contează infrastructura sau, mai precis, numărul drumurilor asfaltate. Cu cât mai mai mult asfalt, cu atât scade punctajul. Orlești este la limită. Pentru drumurile de tarla îți trebuie maxim 100 de puncte, iar noi am obține 98…. Pe drumuri comunale, nu ne încadrăm”, a declarat alesul local din Orlești.

Mai trebuie spus că primarul Cârstina are proiecte ce vizează rețeaua de apă, modernizarea și extinderea sediului primăriei, modernizarea iluminatului public, amenajarea trotuarelor.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate