Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

3 iunie 2020

Nemulțumiri în gestionarea fondului de vânătoare, din mai multe direcții


• culturile agricole, călcate în picioare de mistreți • primarii între speranță și dezamăgire totală • prefectul le dă ultima șansă reprezentanților fondurilor de vânătoare
Nu puțini sunt vâlcenii care se plâng de pagubele produse de mistreți, faptul că aceștia s-au înmulțit și fac din ce în ce mai multe ravagii printre culturile agricole. Printre edilii care s-au arătat cu adevărat nemulțumiți și și-au strigat oful sunt cei din localitățile Stoilești și Orlești. Primarul Florin Ionescu declară că anul acesta culturile oamenilor au fost distruse în proporții mult mai mari comparativ cu anii anteriori, iar pagubele au fost transmise Direcției Agricole Vâlcea și Gărzii Forestiere. „Sper să se găsească resursele financiare pentru a despăgubi oamenii cărora le-au fost afectate terenurile. Noi ținem legătura cu oamenii, condițiile sunt grele, dar sper ca la anul dosarele să fie complete, deoarece am înțeles că acolo ar fi problema”, a declarat edilul Florin Ionescu.
Cu adevărat dezamăgit de cum decurg lucrurile este alesul local din Orlești, Constantin Cârstina. Acesta susține că oamenii încearcă prin tot felul de metode să îndepărteze mistreții, să păzească culturile, dar numărul acestora este cu mult mai mare. Edilul Cârstina este nemulțumit, în primul rând, de fondurile de vânătoare, care, potrivit propriei declarații, nu are niciun suport moral față de cetățean: „nu fac decât să împuște vânatul, să-l vândă și să le crească veniturile”.
În cadrul Comisiei Locale de Combatere a Bolilor, de la sediul Instituției Prefectului Vâlcea, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin, a ținut să avertizeze reprezentanții fondurilor de vânătoare că, dacă nu-și vor face treaba, riscă sancțiuni drastice. În opinia prefectului, doar când apar probleme ce pun în pericol viața animalelor, implicit sănătatea omului, reprezentanții fondurilor de vânătoare devin vocali.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate