NAȚIONALA BRAZILIEI, învinsă la Vâlcea!


Sâmbătă după-amiaza, suporterii s-au strâns în Sala Sporturilor „Traian” pentru ultimul joc oficial de pe teren propriu pe care SCM Râmnicu Vâlcea l-a disputat în anul 2021. În cadrul etapei a șasea din Liga Florilor de handbal feminin, echipa locală (finanțată de Primăria Râmnicului și de Consiliului Județean Vâlcea) a primit vizita formației brăilene Handbal Club Dunărea. Se anunța un meci interesant atât prin prisma faptului că ambele formații sunt implicate în lupta pentru ocuparea unui loc pe podiumul Ligii Florilor, cât și prin faptul că, pentru echipa din Brăila, evoluează mai bine de jumătate dintre componentele de bază ale naționale Braziliei de handbal feminin (plus antrenorul principal al acestei formații).
Din păcate pentru fanii care au făcut deplasarea la sală, meciul nu a fost unul cu suficient de mult ritm și spectacol în teren. Partida a fost chiar dezechilibrată, echipa Primăriei din Brăila nearătând în acest meci că se poate lupta pentru a termina campionatul pe podium. Chiar dacă nu au strălucit nici ele, vâlcencele s-au impus fără emoții în fața adversarelor parcă intrate pe teren fără vlagă. Vâlcea a «rezolvat» meciul încă din prima repriză și a intrat la vestiare cu un avans de șapte goluri (scor 19-12). Cu victoria deja asigurată, elevele lui Bent Dahl nu au mai forțat în actul secund și le-au permis braziliencelor de la Brăila să înscrie de mai multe; nu de alta dar să nu pară că au venit la Vâlcea doar pentru plimbarea de week-end. La finalul celor 60 de minute ale timpului regulamentar de joc, tabela indica cinci goluri în favoarea vâlcencelor, scor 32-27.

Vâlcea a urcat pe locul patru în clasament

Cu victoria obținută în week-end contra Dunării Brăila, dar și cu succesul anterior de pe terenul Măgurii Cisnădie, antrenorul Bent Dahl a reușit să «resusciteze» gruparea râmniceană după startul mai slab de campionat. În urma celor șase meciuri disputate, echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea a reușit să 13 puncte (patru victorii, o remiză și un eșec). Cu această «zestre», gruparea râmniceană se situează pe poziția a patra a ierarhiei, la egalitate însă cu echipele de pe locurile doi și trei (CSM București și Gloria Buzău). Cu 15 puncte, Rapid București este liderul întrecerii.