Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 septembrie 2020

„N-am să scot pensionarii în stradă. Ce vreți? Să li se facă rău?”


• declară Gheorghe Dinescu, președinte UGPR, filiala Vâlcea, referindu-se la solicitarea drepturilor ce le revin persoanelor vârstnice

Președintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, filiala Vâlcea, Gheorghe Dinescu, are de gând ca și anul acesta să transmită solicitările privind drepturile persoanelor vârstnice tuturor autorităților competente, apte să ia decizii în acest sens. „Valoarea punctului de pensie trebuie să fie minimum 45% din salariul mediu brut pe economie. E târziu anul acesta să se mai aplice, dar se poate face începând cu 2017. De asemenea, la fel de important, am cerut și cer să nu mai fie impozitate pensiile de până la 1.500 lei. Cei care s-au pensionat la limită de vârstă au plătit impozit la stat. Cât despre un eventual miting, nu sunt de acord ca pensionarii să iasă în stradă pentru drepturile lor. Ce vreți? Să li se facă rău? Eu, unul, nu am curaj să-i scot în stradă”, a declarat Gheorghe Dinescu, șeful pensionarilor vâlceni.
Printre altele, președintele UGPR, filiala Vâlcea, mai solicită și ca soțul supraviețuitor să primească un bonus din pensia celui decedat. De-a lungul anilor, Gheorghe Dinescu a cerut și transmis zeci de adrese privind drepturile pensionarilor. Poate, anul acesta, an electoral, când și pensionarii sunt băgați în seamă, vor fi șanse mari ca multe dintre doleanțe să se și aplice.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate