Ajunge, domnule președinte!


Pensionarii, membrii ai UGPR, filiala județeană Vâlcea și ai CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, cele mai mari asociații din județul nostru, și printre cele mai mari din România, sunt profund consternați de atitudinea dumneavoastră, domnule președinte al României, prin care, în permanență, manifestați ostilitatea, și pare că, nu în primul rând, față de actualul Guvern, ci practic față de poporul român. Nicio măsură întreprinsă de actuala putere prin guvernele ei nu vă este pe plac, chiar dacă măsurile respective sunt în favoarea majorității covârșitoare a poporului român. Prin ce ați făcut și faceți dovediți, din punctul nostru de vedere, că nu sunteți de acord cu îmbunătățirea calității vieții celor mai mulți români. Ați spus și spuneți în permanență că măsurile întreprinse și ce urmează să fie întreprinse în domeniul creșterii pensiilor și chiar a salariilor sunt măsuri populiste, electorale, că nu sunt și nu vor fi bani pentru a acoperi cheltuielile cu aceste măsuri. Nu spuneți un cuvânt ce ați întreprins dvs. pentru a fi bani. Cum ați ajutat, concret, guvernul să facă „rost de bani”. Cunoașteți ca și noi că atât pensiile, cât și salariile, în România, sunt printre cele mai mici, dacă nu chiar cele mai mici din U.E., că românii sunt aproape cei mai săraci locuitori ai UE, iar starea lor de sănătate este extrem de precară, de aici și nevoia de creștere a pensiilor și a salariilor. Și ca procedura să fie completă, ați contestat Bugetul pe 2019 la Curtea Constituțională. Curtea Constituțională va respinge contestația dvs., ca primul om din România, care trebuie să respecte legea. În loc să promulgați bugetul, îl trimiteți spre reexaminare Parlamentului. Prin acest lucru, blocați întreaga activitate economică, socială a guvernului, de fapt a României. Acest lucru poate duce la situații grave, și nu numai pe moment, ci pe lungă durată; un asemenea act se poate numi sabotaj.
Și în asemenea situații, cei vinovați trebuie aspru pedepsiți. Gesturile dvs. de acest gen nu en spun că vă răzbunați pe Guvern, pe Dăncilă, pe Dragnea, ci pe români, pe România.
În loc ca împreună cu Guvernul să căutați căi și mijloace de îmbunătățire a situației, permanent creați o stare de neliniște, de neîncredere a populației în Guvern (poate pentru că nu este guvernul dvs.), chiar dacă guvernul vine în fața dvs. cu dovezi concrete, reale. Prin aproape tot ce ați făcut și faceți, datorită înaltei funcții pe care o dețineți, creați o stare de dezbinare, asmuțiți o parte a românilor, nu numai împotriva Guvernului, ci și a marii majorități a populației.
Nu ați lăsat și nu lăsați o clipă actuala putere să-și pună în practică programul de guvernare, program care, suntem convinși că exprimă voința marii majorități a românilor, sigur, nu în întregime.
În concluzie, domnule președinte, cu deosebit respect, ne adresăm dvs. cu rugămintea fermă de a lăsa Guvernul actual să lucreze în liniște. Fiți alături de el în tot ce întreprinde spre binele românilor; aduceți-vă contribuția constructivă la îmbunătățirea calității vieții tuturor românilor.
Ajunge domnule președinte cu ura, cu vrajba. Puneți punct neîncrederii, fiți cu adevărat președintele tuturor românilor. Faceți ce trebuie ca să ne fie bine acum și nu când va fi prea târziu. Cu deosebit respect,
Comitetul de conducere al UGPR, filiala Vâlcea, președinte Gheorghe Dinescu și Consiliul de conducere al CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, președinte, Grigore Răban.