Municipalii, tot mai buni în meciurile de pregătire: Victorie şi remiză în amicalele disputate săptămâna trecută


• următorul „test de verificare” va avea loc vineri

Pregătirea serioasă efectuată în cantonamentul din această iarnă şi forma bună în care se află fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi-au făcut din plin simţită prezenţa de-a lungul săptămânii trecute. Elevii antrenorului Alexandru Pelici au susţinut două meciuri amicale în compania unor formaţii din cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului românesc. Fotbaliştii de la poalele Dealului Capela eu evoluat destul de bine şi au respectat întocmai cerinţele staff-ului tehnic, reuşind să obţină de fiecare dată rezultate pozitive. La mijlocul săptămânii, râmnicenii s-au deplasat din nou la Slatina, pentru cea de-a patra partidă amicală a acestei pauze competiţionale. După ce anterior suferiseră un eşec la scor de neprezentare, municipalii şi-au luat măcar parţial revanşa în faţa slătinenilor de la FC Olt, reuşind să încheie la egalitate cea de-a doua partidă, scor 0-0.
Chiar dacă nu au reuşit să marcheze nici măcar un gol în poarta rivalilor pentru accederea în play-off-ul Seriei Vest, antrenorul Alexandru Pelici s-a declarat mulţumit de atitudinea elevilor săi la finalul celui de-al doilea joc de la Slatina: „A fost un test foarte util, în faţa unei echipe puternice a campionatului care în acest moment este deasupra noastră în clasament. Este bine că nu s-a accidentat nimeni. Mai avem jocuri de disputat în această pauză competiţională. Sperăm să remediem ceea ce mai este de remediat şi să ne îmbunătăţim jocul, în special pe faza de atac. Este important să şi reuşim să înscriem la situaţiile pe care le avem. Atitudinea a fost bună, probleme au fost puţin la concentrarea de la fazele fixe în primul meci cu Slatina. De această dată a fost mai bine, marcajul a fost unul bun. Una peste alta, a fost un rezultat echitabil, cred că noi am jucat mai bine în prima repriză şi Slatina în cea de-a doua”.

Victorie cu ACS Berceni

Sâmbătă, pe terenul central al bazei sportive Oltchim, municipalii au disputat un nou meci de pregătire. La primul amical jucat în faţa proprilor suporteri, elevii lui Alexandru Pelici nu au înşelat aşteptările şi au practicat un fotbal frumos, „condimentat” cu goluri şi o victorie de moral. Deşi adversarul a fost unul puternic, cel mai tare întâlnit în meciurile de verificare ale acestei ierni, vâlcenii au demonstrat că pregătirea de calitate efectuată în cantonament este cât se poate de benefică. Jucătorii noştrii i-au dominat pe ilfovenii de la ACS Berceni, cel mai cunoscut fotbalist din lotul oaspeţilor fiind Nicu Epaminonda, fost campion al României alături de Unirea Urziceni. Revenind la meciul disputat în week-end, trebuie spus că râmnicenii puteau deschide scorul încă din minutul 12, când atacantul Staicu a obţinut o lovitură de la unsprezece metri. Din păcate însă, penalty-ul executat de Andrei Neagoe a rămas fără urmare pe tabela de marcaj, portarul ilfovenilor reuşind să pareze şutul vâlceanului. În pofida faptului că terenul a cedat după numai o jumătate de oră de joc şi a devenit mocirlos, cele două formaţii au făcut un meci spectaculos, cu multe faze de poartă şi angajament asemănător unuia oficial. Au urmat noi ocazii de ambele părţi, Bogdan Geantă, Cătălin Pârvulescu şi Adi Popa fiind aproape de gol pentru CSM. Până la pauză, Vâlcea a reuşit să deschidă scorul, prin Ionuţ Stoica, care a punctat cu o lovitură de cap imparabilă, în minutul 35.
După revenirea de la vestiare, Pelici a efectuat o sin­gură schimbare, nigerianul Samson luând locul căpita­nu­lui Stoica. Partida s-a desfăşurat şi în prima parte a actului secund sub auspicii asemănătoare primei reprize, posesia mingii fiind favorabilă formaţiei noastre. CSM şi-a dublat avantajul la zece minute de la reluare, după o acţiune individuală marca Adi Popa. Acesta a făcut slalom printre adversari, driblând inclusiv portarul grupării ilfovene, după care a trimis nestingherit balonul în plasa porţii. Peste alte zece minute de joc, oaspeţii au redus din han­dicap, prin fostul dinamovist Dobrosalevici, care a mar­cat cu o lovitură de cap. Ar mai fi de amintit faptul că, pe parcursul reprizei secunde, Alexandru Pelici a trimis în teren toţi fotbaliştii pe care i-a avut la dispoziţie, însă scorul a rămas neschimbat, echipa noastră impunându-se cu 2-1.

Primul joc oficial va avea loc pe 28 februarie

Până la reluarea campionatului, CSM va mai disputa un singur meci amical. Acesta este programat vineri, tot în Râmnicu Vâlcea, contra echipei din Liga a III-a SCM Piteşti. Primul joc oficial din 2015 este programat în data de 28 februarie, atunci când municipalii vor primi vizita sătmărenilor de la Olimpia.