Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

Mișcarea Populară Vâlcea se întărește în teritoriu


• Marian Mirea și Mihail Petrescu au validat, la Măldărești, biroul executiv al primei organizații locale a acestei formațiuni politice
Partidul care a crescut probabil cel mai mult în sondajele de opinie ale ultimelor luni, Mișcarea Populară, face pași concreți spre afirmare și în județul nostru. Așa cum ați aflat din paginile „Curierului”, Marian Mirea (foto, în stânga) este președintele MP Vâlcea, politicianul fiind recunoscut ca un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu. După cum s-a văzut în mai multe rânduri, Mirea se implică activ pentru dezvoltarea și promovarea ideilor îmbrățișate de formațiunea politică de la Vâlcea, un bun exemplu fiind acțiunea desfășurată în comuna Măldărești. Acolo, în urma unei ședințe a membrilor Organizației Locale s-a validat, prin vot deschis, Biroul Executiv al Mișcării Populare Măldărești.

Președintele organizației locale este și candidatul la Primăria Măldărești!

În urma votului, membrii Mișcării Populare din Măldărești și-au ales atât președintele Organizației Locale, cât și candidații pentru funcțiile puse în joc cu prilejul alegerilor locale din vara anului viitor. Astfel, în funcția de președinte al organizației Mișcarea Populară Măldărești a fost ales Mihail Petrescu (foto, în centru). Acesta a primit girul simpatizanților MP din localitate pentru a candida la funcția de primar al Măldăreștiului.

De asemenea, în ordine alfabetică, redăm lista candidaților pentru funcțiile de consilieri locali: Belciu Nicolae, Beregată Dumitru, Bociog D. Gheorghe, Budeanu Iulian, Mavrea Nicolae, Mavrea Cristian, Mormonea Vasile, Persu Constantin: Polici Gheorghe. Mai facem precizarea că această listă este încă deschisă!

Mihail Petrescu: „Căutăm oameni simpli și gospodari, care să contribuie la realizarea unor politici locale favorabile comunității

După ce a fost ales în funcția de președinte al Mișcării Populare, președintele Mihail Petrescu a declarat: „În acest moment, organizația locală se află în plină formare și în căutare de oameni pe care să îi pună pe lista de consilieri la viitoarele alegeri locale, oameni care să corespundă ideii de la care a plecat și numele partidului. Mișcarea Populară la Măldărești caută oameni simpli, cinstiți și gospodari, care vor să își aducă aportul la schimbarea în bine a administrației locale din comună și la realizarea unei politici locale pentru oameni și în folosul lor. Vrem ca oamenii din comună să vadă în noi egalii și partenerii lor, să ne vadă ca pe singura organizație care a luptat prin orice mijloace să aducă schimbarea politică în Măldărești. Spre exemplu, o necesitate în comuna noastră este aceea de a aduce investitori, pentru crearea locurilor de muncă după modelul Bărbătești.”

 

Ce își propune Mișcarea Populară la Măldărești?

În rândurile următoare, prezentăm lista cu proiectele pe care reprezentanții Mișcării Populare din Măldărești le consideră benefice pentru dezvoltarea comunității din care fac parte:

1. Creearea de locuri de munca pe modelul Barbatesti,prin atragerea de firme carora
sa le punem la dispozitie spatii si sa le acordam scutire de la impozit cu conditia sa creeze
un minim de 100 locuri de munca pentru cetatenii cu domiciliul in Maldaresti.

2. Infiintarea prin hotarire a Consiliului Local a unei asociatii agricole ,asociatie care va fi
sprijinita in gasirea unor puncte de desfacere a fructelor, legumele si cerealelor. Cetatenii
putindu-se inscrie in asociatie si pe baza de contract pe o anumita cantitate de fructe,
legume sau cereale sa isi asigure un venit anual din agricultura.

3. Transparenta totala in administratie .Sedinte publice de Consiliu Local, publicare la zi
pe situl primariei a hotaririlor de consiliu sau vizionarea live a sedintelor de consiliu.

4. Modificarea prin hotarire de Consiliu Local  a Statutului functionarului public din cadrul
Primariei Maldaresti, astfel incat la orice sesizare (fondata) de lipsa de amabilitate sau
neprofesionalism, functionarului in cauza sa i se poata face retinere de 15-20% din salariu.
Prin aceasta masura vrem ca functionarii sa isi schimbe atitudinea fata de cetatean si sa
inteleaga ca sunt platiti din banii cetatenilor.

5. Scoaterea la concurs a unui post de functionar public specializat in realizarea de proiecte pentru obtinerea de fonduri europene pentru asfaltarea tuturor drumurilor comunale si reabilitarea drumurilor de tarla, pentru realizarea aductiunii de apa si realizarea retelei de canalizare.

6. Scoaterea la concurs a unui post de functionar public care sa se ocupe de modernizarea sitului primariei, astfel incat sa poti complecta o cerere online, iar adeverinta sa o primesti in maxim o ora pe adresa de mail. La fel de important e si obtinerea online a oricarui tip de informatie.

7.Reevaluarea profesionala a tuturor angajatiilor din primariei si a muncii pe care au realizat-o in toti acesti ani, iar pentru cei care se dovedesc neprofesionisti, gasirea unei modalitati de ai schimba cu alti functionari care sa ocupe aceste posturi prin concurs.

8.Rezolvarea plangerilor legate de faptul ca sint inca cetateni carora nu li s-a retrocedat nici pana acum padurile.

9.Orice firma care castiga o licitatie pentru realizarea oricarui tip de lucrari in Comuna Maldaresti sa fie nevoita sa angajeze tot personalul din localitate,si numai in cazul in care dupa anunturi publice nu se ocupa posturile, sa poata aduce din alta parte.

10. Reevaluarea dosarului prin care s-a concesionat terenul pentru groapa de gunoi si realizarea unui studiu privind nivelul de poluare a panzei freatice.

11. Reevaluarea dosarului care sta la baza retrocedarii Culei Greceanu  si al patrimoniului acestei familii.

Acestea sint doar o parte probabil a problemelor pe care am vrea sa le rezolvam.Si sa fiti siguri ca ne dorim sa schimbam cu adevarat fata comunei,pentru ca pe lista de consilieri ai organizatiei sint oameni care au muncit sau muncesc in strainatate si care vor sa faca aici ceea ce au vazut in tarile unde lucreaza.

Va invitam, de asemenea, la sediul organizatiei pe toti cei care vreti sa faceti parte din  echipa noastra!

Echipa organizatiei

Etichete: , , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la PMP