Ministrul Transporturilor a inspectat porțiunea afectată din DN 7, în zona Câineni


În urma afectării drumului național DN 7 la km 238+100, în zona localității Câineni, de prăbușirea zidului de sprijin, ministrul Lucian Bode s-a deplasat, duminică, 8 martie 2020, la fața locului pentru a verifica situația și a solicita refacerea părții carosabile afectate, cât mai repede cu putință. Ministrul Lucian Bode a subliniat, în cadrul discuțiilor purtate cu toți factorii implicați, dar mai ales cu reprezentanții CNAIR, faptul că trebuie găsite cât mai repede soluțiile de remediere și ulterior să fie intensificat ritmul de lucru pentru ca traficul să se desfășoare cât mai repede la parametri normali și în condiții de maximă siguranță.
„Am venit aici, pe unul dintre cele mai importante drumuri care leagă Muntenia de Ardeal, pentru că vreau să văd personal situația, de la fața locului, nu cum îmi este prezentată la birou. Da, situația nu arată deloc bine. Din primul moment, din care am fost anunțat despre acest eveniment, i-am cerut doamnei director a CNAIR să dispună toate măsurile necesare ca situația să revină cât mai repede la normal. Este un drum foarte circulat, este chiar o necesitate. Pot să vă spun că le-am cerut celor de la CNAIR, că indiferent de situația care se înregistrează aici, la Câineni, la km 238, să respecte legea, să respecte procedurile aferente acestor situații. După cum mi-au comunicat, la acest moment avem hotărâre pentru situații de urgență/calamitate, avem expertiză și autorizație de construcție. Trebuie intervenit foarte repede și foarte serios, nu ne putem juca cu viețile oamenilor. De aceea îi cer, aici și acum, domnului director regional al DRDP Craiova să supravegheze personal această importantă lucrare. Sunt aici toți factorii implicați pentru că toți am înțeles că infrastructura este foarte importantă”, a declarat ministrul Bode.
„Este clar pentru toată lumea că autostrăzile trebuie să unească toate regiunile țării. Nu ne putem baza doar pe rețeaua de drumuri naționale. De aceea facem toate eforturile pentru ca proiecte precum autostrada Sibiu – Pitești să fie cât mai repede finalizate. În acest sens vă spun că a fost deja avizat în CTE proiectul tehnic al lotului 1 Boița-Sibiu, din autostrada Sibiu – Pitești și urmează să eliberăm autorizația de construire. Vă asigur că vom străpunge Carpații și vom avea autostradă de la Sibiu la Pitești, o autostradă cerută atât de români, cât și de firmele care desfășoară business-uri în zonă”, a mai punctat ministrul Lucian Bode.
• Biroul de Presă