Ministrul Educației are curaj! Adrian Curaj vrea cod etic pentru elevi


• vor ajunge școlarii vâlceni să poarte din nou uniforme?

Recent, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației a discutat despre necesitatea adoptării unui cod etic pentru elevi. Deși nu a vorbit cu „subiect și pred­icat”, Adrian Curaj a lăsat să se înțeleagă și faptul că elevii ar putea reveni la tradițion­a­lele uni­forme. Nu vrem să ne pronunțăm în privința potențialelor beneficii ale adoptării unei astfel de măsuri, însă un lucru este clar. Dacă se vor introduce uniformele, nu le putem decât compătimi pe săracele mămici ce vor deveni foarte frustrate fiindcă odoarele lor nu își vor mai putea etala la școală prețioasele haine de firmă!
„Este adevărat că am purtat discuții cu mai mulți oficiali din minister despre oportunitatea adoptării unui cod etic pentru elevi. Nu am ajuns încă la stadiul în care să vă pot spune ce ar putea cuprinde acest cod etic, dar cert este faptul că de această propunere se vor ocupa doar specialiștii. Va fi o decizie temeinică, bine fundamen­tată, pe care să ne-o asumăm”, a declarat ministrul Adrian Curaj.

Ministrul Educației:
„Am crescut într-o societate care respecta foarte mult școala”

Tot în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Cluj Napoca, Adrian Curaj a declarat că ar fi de foarte bun augur că societatea actuală să prețuiască școala și valorile ei. Așa cum se întâmpla odinioară, pe vremea în care actualul ministru era elev. „Am fost educat într-o societate în care exista un contract social. Noi, elevii de atunci, respectam foarte mult școala și valorile ei. Mergeam la ore convinși că școala ne va marca parcursul în carieră și în viață. De asemenea, părinții noștri erau convinși că școala este esențială pentru noi. Ori, din păcate, aceste lucruri nu mai sunt tocmai valabile. Însă, școala românească are perfor­manțe, iar această afirmație este dovedită prin performanțele pe care tinerii noștri le realizează la nivel european și chiar mondial”, a mai opinat ministrul Curaj.

Posting....