Ministrul Agriculturii a verificat „scutul de la Drăgășani”


Ministrul Adrian Oros, Secretarul de Stat Aurel Simion si directorul general al Agenției Pentru Intervenții în Agricultură (APIA), Adrian Pintea, s-au întâlnit vineri, 26 iunie 2020, cu reprezentanții instituțiilor subordonate din județul Vâlcea. Pe ordinea de zi s-au aflat principalele probleme din agricultură: analiza suprafețelor calamitate de secetă, măsurile din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) ce urmează a fi lansate, programele de susținere a fermierilor romani derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
Apoi, a fost vizitat Punctul de Comandă al Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia-Drăgășani. Vizita a avut ca scop prezentarea activității desfășurate pe parcursul sezonului operativ 2020, cu cele trei Grupuri de Combatere: Drăgășani, Segarcea și Vânju Mare (în configurație cu 17 Puncte de Lansare).
Cu această ocazie, a fost prezentat un studiu de caz din data de 20.05.2020, în care unitatea a reușit să prevină căderile masive de grindină în zona protejată prin lansarea unui număr mare de rachete antigrindină, comparativ cu celelalte zone unde nu sunt amplasate sisteme antigrindină și în care pagubele au fost însemnate cantitativ. Ministrul Adrian Oros a apreciat efortul depus de personalul calificat încadrat în cadrul unității, precum și modul de protecție al culturilor agricole aflate în zonele de combatere.
Tot vineri, ministrul a vizitat și Punctul de Lansare Antigrindină Mădulari din cadrul Grupului de Combatere Drăgășani, unde i-a fost prezentat atât modul de operare al lansatoarelor de rachete antigrindină, cât și modul de depozitare al rachetelor. De asemenea, a avut loc o simulare a unei intervenții active în atmosferă cu rachete-machetă.

Posting....