Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 septembrie 2020

Micii jurnaliști au scos la lumină primele pagini de ziar


Așa după cum ați aflat din numere anterioare ale cotidia­nului nostru, la Biblioteca Jude­țeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea se desfășoară, pe parcursul lunilor iulie și au­gust, mai multe ateliere desti­nate elevilor aflați în vacanță. Unul dintre cele mai interesante dintre acestea este atelierul intitulat „Micul Jurnalist”, organi­zat de către bibliotecarii Secției Periodice-Legislație.
Zilele trecute, după ce au în­vățat temeinic noțiunile de bază, copiii au realizat și primele lor pagini de ziar. Micii jurnaliști în devenire s-au declarat foarte încântați de cele învățate, dar și de faptul că au avut posibilitatea de a-și pune imaginația la încer­care și de a crea pagini de ziar care mai de care mai intere­sante.
Iată cum prezintă organiza­torii importanța organizării atelierului „Micul Jurnalist”:
„Atelierul este un mod de a descoperi înclinaţiile artistice ale copiilor, o mână întinsă acelora care doresc să se afirme în acest domeniu prin participarea la dezbateri libere pe teme date, pe creaţiile realizate în cadrul atelierului, astfel încât aceştia să conştientizeze nivelul cultural şi literar la care se află. Atelierul este menit să îi înveţe pe copii să surprindă diferite ipostaze ale vieţii, să le privească din mai multe perspective, astfel încât relatarea acestora să fie cât mai originală. Activităţile proiectului sunt următoarele: lecţii de comu­nicare în jurnalism; lectura­rea unor articole din presa contem­porană şi presa veche; întâlniri cu personalităţi din municipiu şi din judeţ, oameni de cultură, scriitori, jurnalişti, profesori, jurişti, poliţişti, medici şi voluntari din alte ţări aflaţi în judeţul nostru; vizite de lucru educative la diferite instituţii, monumente istorice, muzee, în vederea cunoaşterii oraşului în care locuim; vizionarea de filme despre revista Micul Jurnalist şi despre istoria presei postbelice”.

Alte articole de la Eveniment