Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Metoda „Accidentul” face victime de la distanță printre vâlceni


• șapte plângeri penale, în atenția polițiștilor


În data de 23 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu ajutorul de specialitate al ofiţerilor Direcţia Operaţiuni Speciale – IGPR, împreună cu poliţişti din cadrul cu I.P.J. Giurgiu, Secţia 24 Bucureşti, Direcţia de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au efectuat  o serie de percheziţii la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu şi la domiciliul principalului suspect din municipiul Bucureşti.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost înregistrate, în perioada 9-19 iulie, șapte plângeri penale referitoare la faptul că mai multe persoane de pe raza judeţului Vâlcea, în special administratori de societăţi comerciale, au fost contactate telefonic de către o persoană care se recomanda a fi ofiţer de poliţie comisar de la poliţia economică. Sub pretextul că există mai multe reclamaţii de natură economică în curs de cercetare, acesta solicita achitarea unor amenzi contra­ven­ţio­nale sau transmiterea unor coduri reîncărcabile pentru cartele pre-pay. Astfel, cauzele penale au fost conexate, cercetările fiind desfăşurate iniţial sub coordonarea Par­chetului de pe lângă Judecătoria Brezoi şi ulterior a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

În urma desfăşurării activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, s-a reuşit identificarea principalului suspect în persoana unui bărbat de 30 de ani, din municipiul Bucureşti, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu. De asemenea, în posesia acestuia s-a gă­sit o cartelă SIM şi diferite componente de telefon, bilete cu diferite numere de telefon, precum şi înscrisuri care conţineau scenariul folosit pentru inducerea în eroare a persoanelor apelate. În acest caz, s-a stabilit, că alte trei persoane, două femei şi un bărbat, care îl sprijineau în săvârşirea de activităţi infracţionale, sunt supuse cerce­tărilor.

Până în prezent, au fost probate șapte fapte de înşelăciune şi urmează să fie preluate alte patru cauze de la IPJ Vrancea. Poliţiştii vor continua cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate. În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de o persoană s-a dispus de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu, urmând ca persoana încarcerată să fie transferată din Penitenciarul Giurgiu în C.R.A.P. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized