Mesaj asigurator pentru administratorul special CET Govora: „Berbeștiul nu e Kosovo!”


• surse sindicale confirmă faptul că o întâlnire cu minerii este așteptată cu mare interes de către întreaga comunitate
La finele lunii aprilie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vâlcea, administratorul special CET Govora, avocatul Dinu Constantinescu (foto), s-a prezentat, în premieră după numire, în fața aleșilor județului. Printre răspunsurile date de acesta, s-a numărat și planul de disponibilizări pe termen scurt și foarte scurt al CET: „S-a iniţiat negocierea Contractului Colectiv de Muncă cu sindicatele, motiv pentru care, potrivit legii, nu se pot face disponibilizări în această perioadă, astfel că nu există nici un fel de temere nici pentru angajaţi, nici pentru alte persoane interesate. Suntem obligaţi să păstrăm numărul de angajaţi. Nici nu se intenţionează! Aşa cum am arătat de la începutul mandatului meu, noi încercăm să păstrăm locurile de muncă şi chiar să angajăm în plus. În momentul de faţă, chiar sunt posturi deficitare…”.
La finele intervenției sale, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, i-a trasat public sarcina de a conduce personal o delegație în Berbești pentru a discuta cu oamenii și a „liniști apele” cu privire la viitorul mineritului.
La o săptămână de la acel moment, sindicaliștii din minerit spun că nu s-a concretizat încă nimic și că lumea este extrem de interesată de a sta față-n față cu administratorul special: „Domnul avocat Constantinescu a venit deja de câteva ori în vizită. Două-trei ori. N-a fost vorba de întâlniri cu oamenii, ci mai mult de informare asupra situației de la fața locului. Noi ne-am dori foarte mult o astfel de discuție. Ar fi de mare folos dacă ar fi una frecventă, poate semestrială, să fie și oamenii informați de la sursă despre ce le rezervă viitorul… Din păcate, dintre toți administratorii speciali ai CET Govora, nici unul nu s-a arătat prea deschis unui dialog cu comunitatea. Singurul care a făcut asta a fost Remus Borza, adică fostul administrator judiciar. Ar fi cazul să se organizeze o astfel de întâlnire și cât mai repede pentru că planează o anumită incertitudine. Până și tema disponibilizărilor a fost abordată pentru viitorul imediat, nu pe termen lung… Domnul avocat Constantinescu ar avea numai de câștigat dacă ar reuși să stea de vorbă cu oamenii pentru că Berbeștiul nu e Kosovo! N-are de ce să se ferească de noi!”