„Mergem pe două direcții: dezvoltăm turismul, de orice fel, dar și utilitățile”


• susține Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești

Călimănești: 48 km drumuri interne, peste 2.000 de gospodării cu mii de oameni. În oraș, venim să ne îngrijim sănătatea; în stânga și-n dreapta – puncte turistice, folosite pentru sănătatea mentală, cea sufletească, în acest caz fiind vorba despre turismul monahal.
„În ultima vreme, trebuie să recunosc, turismul monahal nu este pus în valoarea cât ar trebui. Dar planuri sunt. Ne dezvoltăm pe două direcții: infrastructura turistică: turism permanent, de weekend, de business, monahal, dar mergem și pe infrastructura de utilități, cea vitală, de altfel. Ambele duc la un trai mai bun pentru cetățenii din Călimănești. Recunosc că oamenii sunt mai interesați de dezvoltarea părții de utilități, înființarea locurilor de muncă, mai ales că noi nu avem unități mari de producție. Cert este că o dată cu dezvoltarea infrastructurii turistice, dar și a utilităților, vor veni mai mulți turiști; mai mulți turiști înseamnă mai bine pentru unitățile economice, mai bine pentru localnici”, a declarat Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești.
Autoritățile locale consideră că foarte importantă este și preluarea drumurilor care au fost forestiere, iar cu fonduri europene să fie puse în valoarea locațiile turistice, referindu-se și la Parcul Național Cozia, lacurile de acumulare…