Medicii din Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean: absenți


• CAS Vâlcea dă o nouă sancțiune
• managerul SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran: „Vor plăti dacă au lipsit nejustificat”
Luna trecută, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea au efectuat un control în Ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență și, din păcate, au descoperit că unii din medici lipseau de la program. Contactat, președintele-director al CAS Vâlcea, Alin Voiculeț, ne-a declarat că, în urma controlului din noiembrie, mai mulți medici nu se aflau la cabinete, deși controlul a avut loc în timpul programului lor de lucru. Mai precis, controlul CAS Vâlcea a avut loc la ora 20.00, iar programul medicilor se încheia la ora 21.00. În aceste condiții, reprezentanții CAS Vâlcea vor sancționa Spitalul Județean Vâlcea cu 5% din valoarea facturii aferentă lunii noiembrie, adică 20.000 lei.
Culmea este că, la program, era prezent medicul diabetolog, cel care, vara trecută, fusese luat în colimator pentru depășirea numărului legal de consultații, adică 28 pe zi.
Contactat la rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran, a declarat, pentru cotidianul nostru, că, dacă medicii au lipsit vor plăti. Doar că vor plăti dacă au lipsit nemotivat, fiind posibil ca unii dintre ei să se afle în concedii medicale.

Posting....