Meci trist la Sfântu Gheorghe: VÂLCEA A PIERDUT în fața unei adversare pe care, în condiții normale, o învingea fără probleme


Duminică dimineața, SCM Râmnicu Vâlcea a susținut, la Sfântu Gheorghe, în cadrul turneului organizat de Federația Română de Handbal, o nouă partidă. A fost meciul contra grupării Minaur Baia Mare, contând pentru etapa a patra Ligii Florilor. Cum se cunoaște, SCM Râmnicu Vâlcea a abordat acest turneu fără unsprezece jucătoare din lotul obișnuit pe care îl pregătește antrenorul Florentin Pera (nouă handbaliste nu au făcut deplasarea fiind infectate cu Coronavirus, iar alte două se confruntă cu diverse probleme medicale).
În primele două etape ale turneului din județul Covasna, în fața unor adversare mai modeste, chiar și cu aceste probleme mari în lot, echipa noastră a obținut victorii convingătoare (28-25 cu CSM Slatina și 40-23 cu Crișul Chișineu-Criș).
În etapa a patra, adversara echipei noastre a fost o grupare mai experimentată (și ea «lovită» de câteva cazuri de jucătoare infectate cu Coronavirus!), care se numără printre cele care aspiră la un loc fruntaș în actual sezon al Ligii Florilor. Minaur Baia Mare a început meciul în forță, respectându-și statutul de favorită la obținerea victoriei (în condițiile în care s-a desfășurat acest joc). Primele 20 de minute au fost controlate autoritar de către jucătoarele grupării maramureșene, ele având chiar și șapte goluri avantaj pe tabela de marcaj (15-8 în minutul 22 și 16-9 în minutul 23). După acel moment a început revenirea echipei noastre! Până la pauză, elevele lui Pera au reușit să reducă semnificativ din diferență, Minaur reușind să intre la vestiare cu avantaj de numai două goluri (scor 17-15).

Repriza secundă s-a jucat pe muchie de cuțit!

Partea a doua a meciului a fost foarte echilibrată. Vâlcencele au forțat continuu și s-au menținut constant la unul sau două goluri în urma maramureșencelor. În minutul 46, SCM a reușit să restabilească egalitatea (scor 25-25). Minaur a revenit apoi și a preluat din nou conducerea la unul sau două goluri. Suspansul s-a menținut până în preajma minutului 58, când Minaur s-a desprins la două goluri. Vâlcea nu a renunțat nici atunci la luptă și putea să scoată măcar un rezultat de egalitate în ultimele secunde, după ce Minaur a ratat o lovitură de la șapte metri.
Din păcate pentru echipa noastră, meciul s-a încheiat cu victoria la limită a handbalistelor de la Minaur, scor 32-31, într-o partidă în care SCM a arătat că dacă ar fi avut apte de joc măcar jumătate din handbalistele care au lipsit s-ar fi putut impune fără probleme!
Marți, 3 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, SCM va susține ultimul meci din cadrul acestui turneu. În etapa a cincea, echipa noastră va întâlni nou-promovata Dacia Mioveni.