MECI CU MIZĂ în Sala „Traian”. Vâlcea vrea primele puncte în Liga Campionilor


Ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor de handbal feminin a ajuns deja la etapa a patra din faza grupelor. S-au disputat trei runde în care, din păcate, SCM Râmnicu Vâlcea nu a reușit să câștige vreun punct în clasamentul Grupei B. Totuși, dacă e să privim partea plină a paharului, putem spune că în aceste prime trei etape elevele antrenorului Florentin Pera au scăpat de unele dintre cele mai incomode adversare pe care le puteau întâlni în turul fazei grupelor (adică în primele șapte etape). Exceptând meciul contra campioanei Ungariei (ETO Gyor) din etapa a cincea, SCM Râmnicu Vâlcea ar trebui să întâlnească, în trei dintre cele patru partide rămase de disputat din turul fazei grupelor, echipe mai accesibile. Adică, în ordine, Podravka Vegeta din Croația, Borussia Dortmund din Germania și Buducnost Podgorica din Muntenegru. Evident, niciun joc din această competiție nu poate fi considerat ușor, pentru că vorbim totuși despre întrecerea celor mai valoroase 16 cluburi din Europa. Însă, una este să întâlnești în deplasare Brest și CSKA Moscova și altceva este să joci acasă cu Podravka Vegeta și Borussia Dortmund. Sigur, și aici ar putea exista obiecții, devreme ce, în România, accesul spectatorilor la meciurile de handbal nu este permis, iar SCM Râmnicu Vâlcea pierde astfel un atuu foarte important la partidele de pe teren propriu.
Primul joc dintre întâlnirile abordabile (considerăm noi) pentru obținerea unui rezultat pozitiv se va disputa chiar duminică, 11 octombrie 2020, în Sala Sporturilor „Traian”. Cu începere de la ora 17.00, SCM va primi vizita campioanei Croației – Podravka Vegeta. Meciul contează pentru etapa a patra din Grupa B a Ligii Campionilor și va fi unul în care staff-ul tehnic al echipei noastre se va putea baza, din nou, pe toate jucătoarele din lot. Asta pentru că, după trei săptămâni de la momentul în care au fost testate pozitiv pentru Coronavirus, Kristina Liscevic și Mireya Gonzalez sunt din nou apte pentru a se alătura colegelor din lot și pentru a-și ajuta echipa. Partida de duminică va însemna și o reîntâlnire a portăriței Yuliya Dumanska cu cele mai multe dintre colegele ei din sezonul 2019/2020. Asta pentru că, așa cum se cunoaște, începând cu vara acestui an, Yuliya s-a transferat de la SCM Râmnicu Vâlcea la Podravka Vegeta.
Partida de duminică se va disputa fără spectatori, însă iubitorii handbalului vâlcean vor putea urmări în direct evoluția fetelor noastre prin intermediul transmisiunii directe ce va fi realizată de postul de televiziune DigiSport.