Mare atenție: HOȚII AU GĂSIT METODE INEDITE PENTRU A FURA BANII persoanelor vulnerabile!Polițiștii vâlceni au depistat doi bărbați care sunt suspectați că ar fi sustras bani din locuința unui bătrân, după ce ar fi pătruns ilegal în casa acestuia! Astfel, la data de 20 ianuarie 2021, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au fost sesizați de fiica unui vârstnic (83 de ani) din municipiu, cu privire la faptul că, din locuința tatălui ei, ar fi fost sustrasă o sumă de bani.
„Din cercetările efectuate la fața locului a reieșit că doi bărbați s-ar fi recomandat a avea o calitate oficială și, sub pretextul că au informații că bătrânul deține bani falși, l-ar fi deposedat de bani. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale și din schimbul de informații operative cu polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, s-a reușit depistarea, în localitatea Milcoiu, a unui autoturism în care se aflau doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, bănuiți de comiterea faptei. La efectuarea controlului corporal și al autovehiculului, polițiștii au descoperit o insignă, pe care aceștia ar fi folosit-o pentru a se prezenta și 7.550 de lei”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
În baza probatoriului administrat, față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ei sunt acum cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și uzurparea de calități oficiale. Pe 21 ianuarie 2021, cei doi bărbați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Activitățile desfășurate de polițiști au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea