Mare atenție! Centrul Militar Județean Vâlcea începe recrutarea!


• prin planul de școlarizare sunt scoase la concurs mii de locuri în instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar
CMJ a dat startul perioadei de recrutare a tinerilor care doresc să urmeze cursurile de învățământ militar, iar planul de școlarizare la nivel preuniversitar și universitar prevede 480 locuri la Categoria Elevi Colegii Naționale Militare, 843 locuri la Categoria Ofițeri-filiera directă, 626 locuri la Categoria Maiștri militari, 360 locuri la Categoria Subofițeri – filiera directă.Pentru absolvenții de liceu și postliceală cu profil corespunzător specialităților militare sunt scoase la concurs 618 locuri la cursul de formare a subofițerilor sanitari, muzici militare, construcții, auto și mecanic conductor TAB, geniu, administrație CBRN, infanterie, cercetare, artilerie și rachete, poliție militară, comunicații și forțe speciale.
Absolvenții învățământului universitar finalizat și cu diplomă de licență pot opta pentru parcurgerea cursurilor de formare a ofițerilor de filiera indirectă, pentru specialitățile medicină generală – 20 locuri, psihologie – 12 locuri, construcții – 5 locuri, justiție militară – 5 locuri, management financiar-contabil – 9 locuri, educație fizică militară – 9 locuri și muzici militare – 5 locuri.
Candidații recrutați de către CMJ vor fi selecționați prin parcurgerea probelor de selecție în cadrul Centrului Zonal de Selecție și Orientare Alba Iulia, iar cei declarați admiși vor susține examen de admitere în cadrul instituțiilor de învățământ pentru care au optat.
Termenele limită pentru informații și depunerea dosarelor la Biroul de Informare-Recrutare din cadrul CMJ sunt: • Elevi Colegii Naționale Militare – 03.04.2018; • Ofițeri – filieră directă – 03.04.2018; • Maiștri militari și Subofițeri – filieră directă – 02.05.2018.
Parcurgerea programelor de studii militare universitare sau postliceale se finalizează cu obținerea diplomei de licență sau a diplomei de absolvire a școlii de maiștri militari și obținerea primului grad militar, urmate de angajarea într-una din unitățile militare din Armata Română.
Detalii și informații la Biroul Informare-Recrutare, din cadrul CMJ, strada Tudor Vladimirescu, nr. 29, clădirea Căminului Militar de Garnizoană, parter camera 17, telefon 0250.739.601, interior 189, 312, 0350.424.564 sau la sediul CMJ, strada Maior V. Popescu, nr. 8, telefon 0250.733.985.
Învățământul militar este gratuit!