Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 octombrie 2020

Maratonul Olteniei revine la Râmnicu Vâlcea, pentru a patra ediție


• premii de peste 9.000 de euro pentru participanții la competițiile sportive • toate taxele de participare vor fi donate pentru achiziționarea de aparatură performantă pentru secția ORL Pediatrie a Spitalului Județean Vâlcea

Vinerea trecută, într-un cadru sută la sută natural, în Parcul Zăvoi, CEZ România a organizat o întâlnire cu presa pentru promovarea acțiunii sportive „Maratonul Olteniei”, ajunsă la a 4-a ediție. Alături de reprezentantul CEZ, Roxana Mărgineanu, s-au aflat reprezentantul Prefecturii – Anamaria Nițu; al Consiliului Județean – „vicele” Adrian Bușu; al Primăriei Râmnicului – Daniel Ionescu; Direcția de Tineret și Sport Vâlcea a fost reprezentată de Bogdan Marinescu; Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – director, Dan Ponoran; iar Cosmin Nae – membru Fondator Hyper Sport a participat în calitatea sa de partener tehnico-sportiv al competiției. Invitații au lăudat, în primul rând, inițiativa distribuitorului de energie de a organiza acest eveniment de talie națională, deja, la Râmnicu Vâlcea, dar mai ales faptul că finalitatea acțiunii va consta într-un gest nobil de a dona toți banii strânși din taxele de înscriere, plus diferența până la 15.000 de euro, pentru achiziționarea de aparatură performantă ORL pentru Spitalul Județean Vâlcea, secția ORL Pediatrie.
Așadar… Maratonul Olteniei ia startul din parcul Zăvoi pentru a patra oară consecutiv, cu cele patru competitii consacrate: MTB Cross-country pe două variante de traseu: scurt de 33 km și lung de 51 km și Trail Running pe două trasee: unul de semimaraton 21,2 km și un cros de 10,5 km. Traseele rămân aceleasi, surprizele s-au schimbat și vă invităm sa le descoperiți!

Zone tematice de relaxare și distracție

Amatorii de mișcare în aer liber care nu își propun să concureze sunt așteptați să petreacă o zi activă în aer liber și să încurajeze energic participanții la competitii.
La loc de cinste în rândul surprizelor sunt zonele tematice de relaxare și distracție, ce vor fi amplasate în parcul Zăvoi. Populate cu hamace, o cabină foto cu surprize, un hotspot unde tehnologia se conectează cu sportul, iar susținătorii se pot conecta la platforma Chronotrack pentru a îi urmări pe concurenți, un colț unde atât adulții, cât și copiii vor avea la dispoziție jocuri PlayStation, fotbal și Kinect, oferă tuturor participanților la eveniment surprize și amintiri plăcute de la cea de-a IV-a editie a Maratonului Olteniei!
La finalul primei zile de competiție, sâmbătă, 27 august, imediat după premiere, toți participanții se vor putea bucura de un concert Șuie Paparude, în parcul Zăvoi.

Fond de premiere de peste 9.300 de euro

Fondul total de premii pentru ediția din acest an se ridică la 41.635 RON (aproximativ 9.314 euro), constând în bani și produse. Premiile pentru cei care ajung pe podium în clasamentul general sunt cuprinse între 200 și 800 de lei pentru cursele lungi și între 100 și 500 de lei pentru cursele scurte.
Câștigătorii fiecărei categorii de vârstă, atât de la cursele de MTB, cât și de la cele de Trail (<18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani și 50+) vor fi răsplătiți cu premii în produse, cu valori cuprinse între 100 și 200 RON.
De asemenea, pe parcursul celor două zile ale competiției se vor organiza și tombole cu premii în produse, cu valori între 100 și 2.000 RON.

Pedalăm, alergăm și donăm!

Alergătorii și bicicliștii care vor participa la ediția din acest an a Maratonului Olteniei vor contribui astfel la îmbunătățirea conditiilor medicale pentru copiii internați la Secția de ORL – Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Contravaloarea taxelor și cea a donațiilor individuale făcute de sportivi direct pe site-ul www.maratonulolteniei.ro va fi suplimentată de catre CEZ România până la atingerea sumei de 15.000 Euro, suma necesară pentru achiziționarea unui sistem chirurgical cu radiofrecvență pentru dotarea Secției de ORL – Pediatrie. Acest aparat permite utilizarea unei metode minim invazive, prin care se pot trata multiple afecțiuni ale copiilor printr-o intervenție sigură. Acest echipament va facilita accesul copiilor din Vâlcea la metode moderne de tratament, astfel încât să nu mai fie nevoiți să plece din județ pentru a beneficia de avantajele unor servicii medicale avansate. Maratonul Olteniei este un eveniment CEZ România, organizat cu sprijinul HyperSport și Padina Fest, al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea.
Ediția din acest an are alături parteneri pentru care sprijinirea unui eveniment sportiv și a unei cauze nobile a devenit deja tradiție și care continuă să ne fie alături: Adrem Invest – partener principal, alături de Ciga Energy, Reinvest și firma de avocatură Tuca Zbarcea & Asociații – în calitate de parteneri Gold și Energobit, EY România, Fine Consulting, Inform Lykos – în calitate de parteneri Silver.

Alte articole de la Actualitate