Managerul Ponoran: „Am mai avea nevoie de un tomograf la Urgențe”


Avându-l alături de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, la inaugurarea clădirii ce va găzdui aparatul RMN, managerul Spitalului Județean de Urgență, chirurgul Dan Ponoran a mai lansat o solicitare: „Felicit președintele Consiliului Județean pentru toate investițiile de până acum. Făcând o analiză sunt o grămadă de bani investiți de CJ Vâlcea în aparatură medicală și infrastructură. Am mai avea nevoie de un tomograf. Este vorba despre un tomograf care să deservească doar UPU (n.r. Unitatea Primiri Urgențe)”.
În replică, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost scurt și la obiect: „Accept provocarea, mai ales când o spune așa, direct”.

Începând chiar de astăzi, vâlcenii se pot programa pentru investigații la noul RMN

Pe lângă tomograf, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea are de acum și un aparat RMN, de astăzi putându-se face programări. Vâlcenii care au nevoie de investigații RMN le vor putea face din 15 iunie, până atunci urmând să se discute cu conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea. Un lucru însă e clar: investigațiile vor fi gratuite pentru pacienți, asigurații ce vor veni cu bilet de la medic, în timp ce persoanele neasigurate vor plăti o taxă, dar mult mai mică decât în mediul privat.