LOCALITATEA SURPRIZĂ care lipsește din listele cu numărul cazurilor active de Coronavirus în Vâlcea


La data de 8 octombrie 2020 (inclusiv), în Vâlcea sunt active 17 focare de SARS-CoV-2, atât în unități sanitare și la agenți economici, cât și în cadrul instituțiilor publice. Este suspendată activitatea, pe o perioadă de 14 zile, în cadrul secției de Chirurgie Generală a Spitalului Județean de Urgență Valcea din cauza focarului de SARS-CoV-2 din secție. Până acum, focarul însumează 27 de cazuri (15 pacienți și 12 persoane din cadrul personalului medico-sanitar și auxiliar). Pacienții care au nevoie de asistență medicală de specialitate vor fi redirecționați către alte unități sanitare din județ.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.578  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 19.261 de teste.
Joi seara, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a făcut cunoscută situația numărului cazurilor de infectare active în fiecare localitate din județul nostru. În mod oarecum surprinzător, reiese că localitatea Zătreni nu are în acest moment persoane infectate cu Coronavirus. Puțină lume ar fi anticipat o astfel de situație date fiind cazurile numeroase identificate aici lunile trecute, dar iată că acesta este adevărul: în Zătreni nu există acum COVID. Sau, poate, există persoane care îndrăznesc să pună la îndoială chiar și datele furnizate de DSP Vâlcea!?
În orice caz, aceste date reprezintă un barometru important al situației evoluției pandemiei în județul nostru până la momentul actual!
Mai jos, vă prezentăm listele cu numărul cazurilor active din județul nostru, pe localități, valabile la data de 8 octombrie 2020:
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea