Liceul „Henri Coandă” are nevoie de încă două clase profesionale


Deși multe instituții de învățământ din județul nostru au probleme când vine vorba despre completarea claselor profesionale, situația se prezintă cu totul altfel la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”. La unitatea de învățământ din nordul Râmnicului funcționează în acest an școlar o singură clasă profesională de a IX-a, în care sunt înscriși 33 de elevi. Conducerea instituției de învățământ, reprezentată prin Daniel Rizea – director și Nicolae Chișavu – director adjunct, are însă planuri ambițioase, urmând să fie solicitată Inspectoratului Școlar Județean înființarea a încă două clase profesionale pentru anul școlar 2017/2018.
„Nu am întâmpinat probleme în ceea ce privește atragerea elevilor către școala profesională. Dacă aveam mai multe clase, puteam să atragem și mai mulți elevi. Profilul nostru tradițional, de mecanici auto, are căutare. Dar ne dorim și mai mult. Vom solicita Inspectoratului Școlar înființarea a două clase de profesională în plus față de clasa de mecanici auto. Vrem ca din anul școlar 2017/2018 să avem clase a IX-a pentru alte două specializări: industrie textilă și lucrători comerciali”, ne-a declarat directorul Daniel Rizea.
De asemenea, directorul adjunct Nicolae Chișavu a aduse și alte argumente în favoarea înființării unor astfel de clase profesionale: „Liceul nostru este perceput în oraș ca unul de băieți. Vrem să avem specializări care să fie destinate în mod special fetelor. Iar industria textilă s-ar plia pe această dorință a noastră. (…) Cei mai mulți dintre elevii care frecventează cursurile liceului nostru au domiciliul în partea de nord a municipiului. Însă, avem și mulți elevi veniți din comunele și orașele adiacente Râmnicului. Totodată, suntem încântați de faptul că elevii dintr-o localitate care se află la distanță mare de Râmnic aleg an de an să se înscrie la liceul nostru. Mă refer aici la comuna Roșiile”.

Posting....